Stuart (65) har dannet sin egen stat

Har eget flagg, valuta og frimerker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På en forblåst liten øy, på vestkysten av Shetland, prøver Stuart Hill (65) å skape storpolitikk.

Gjennom studier av Shetlands historie har han kommet fram til at Storbritannias eierskap over Shetland er en konstitusjonell bløff. Pensjonisten mener avtalen mellom den dansk-norske kongen Christian og den skotske monarken James, der førstnevnte pantsatte øyene for å få penger til datterens medgift, er ugyldig.

Det skyldes at lånet aldri ble tilbakebetalt samt at ingen andre lovlige avtaler har blitt signert i ettertid.

Nå har han erklært øya Papa Stour for uavhengig av både Storbritannia og EU, og gitt den navnet Forvik.

Foreløpig bor Hill i et tomannstelt, men han har ikke noe ønske om å være aleneboer for lenge. På hjemmesida tilbyr han alle å søke om statsborgerskap i Forvik. Heftige skattefritak er lokkemiddelet.

- Her skal det ikke være verken inntektsskatt, moms eller noen at de andre skattene som den britiske regjeringen har innført, skriver han.

Hill mener Forvik bør ha status som en kronbestittelse, det vi si samme status som Jersey, Man og Guernsey i Den engelske kanal - øyer kjent som skatteparadis for folk med ekstra fet lommebok. En kronbesittelse er underlagt den britiske monarken, men i motsetning til oversjøiske territorier, som er underlagt den britiske statens overhøyhet, er en kronbesittelse således ikke en del av Storbritannia. ifølge Wikipedia.

De vanskelige atkomstmulighetene til øya kan imidlertid være til hinder for mange, men en liten landingsstripe finnes allerede. I tillegg Hill lover å bygge en bedre havn om ikke så lenge.

Får Hill det som han vil tror han Forvik vil bli en svært så velstående stat, ettersom mye av Storbritannias oljeinntekter da vil tilfalle øya på rundt 10 000 kvadratmeter.

Stuart (65) har dannet sin egen stat
<B>BLÅTT OG HVITT</B>: Slik ser flagget til Forvik ut.