Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stubsveen må vitne i retten

Missegeneral Geir Killingland gir seg ikke: Han har anket dommen fra injuriesaken mot VG og vil innkalle Siv Stubsveen som vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stubsveen har selv vært tilknyttet Killinglands firma Norsk Talentbyrå som modell og deltaker i missekonkurranser. Missegeneralens advokat Per Danielsen mener hun kan ha relevante opplysninger.

- Hun har vært med på den typen arrangementer det her en snakk om, sier Danielsen.

Og da mener han turneer på diskoteker og restauranter rundt om i landet, hvor modeller og misser stiller opp som bevegelige kleshengere for moteklær.

Killingland tapte på de fleste punktene i injuriesaken mot VG i Oslo byrett tidligere år. Avisa lot tidligere misser omtale Killingland og hans selskap Norsk Talentbyrå på en lite smigrende måte. Missegeneralen ble dømt til å dekke halvparten av VGs saksomkostninger, noe som så vidt overskred det erstatningsbeløpet han også ble tilkjent.

- Erstatningsbeløpet var for lite i forhold til rettspraksis, sier advokat Danielsen som hadde krevd, og fortsatt vil kreve i anken til lagmannsretten, et beløp begrenset oppad til drøyt tre millioner kroner.

Missegeneralen ble dømt til å dekke halvparten av VGs saksomkostninger, noe som såvidt overskred det erstatningsbeløpet han også ble tilkjent.

Siden tirsdag har Killingland sittet i Eidsivating lagmannsrett på Hamar i et nytt forsøk på å få tidligere Miss Norway, Rita Omvik, dømt. Han krever erstatning fra Omvik fordi hun i 1993 forlot hans missebyrå og stilte opp i konkurranser for erkerivalen Geir Hamnes. Da saken ble behandlet i herredsretten på Kongsvinger i 1994 tapte Killingland på alle punkter.