VAR PÅ BYEN: 21-åringen forstår ifølge sin advokat at han knyttes til drapet, men nekter straffskyld. Brown var på puben Per på Hjørnet før han ble drept. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VAR PÅ BYEN: 21-åringen forstår ifølge sin advokat at han knyttes til drapet, men nekter straffskyld. Brown var på puben Per på Hjørnet før han ble drept. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Student (21) forstår at han er mistenkt for drapet på Willy Brown

Ble varslet av bekjent om at politiet ville ha tak i ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den rumenske 21-åringen som i morgen vil bli siktet for drapet på Willy Brown på Grünerløkka, er i ettermiddag avhørt av Oslo-politiet.

- Avhøret gikk veldig greit, han er fornøyd med å ha fått forklart seg slik at han kan kobles ut av saken, sier 21-åringens forsvarer Amir Mirmotahari til Dagbladet.

21-åringen nekter straffskyld. Han vil bli framstilt for fengsling i morgen.

En av politiets teorier er at Brown dro fra puben Per på Hjørnet ved Oslo tinghus og hjem til seg selv sammen med en annen person som senere drepte ham.

Forstår mistanke Mirmotahari vil ikke kommentere hvorvidt hans klient traff Brown på byen den kvelden han ble drept. Men advokaten bekrefter at dette var tema i avhør hvor han var den kvelden.  

- Han forklarte seg om hvor han var, det er naturlig å bli spurt om det, sier Mirmotahari til Dagbladet.

- Han forstår at politiet har en mistanke som knytter ham til stedet, men han er uforstående til at han skal ha deltatt i en handling som har ført til døden for fornærmede eller utført vold.

Hvorfor klienten forstår mistanken, og hvor han var den kvelden, ønsker ikke Mirmotahari å kommentere, med henvisning til at dokumentene i saken er klausulert.

Student Han betegner sin klient som en ressursperson, som etter bare omkring ett år i Norge allerede snakker språket godt og har et nettverk. 

DREPT: Willy Brown (48) ble funnet drept i leiligheten sin på Grünerløkka i Oslo mandag kveld. Her holder politioverbetjent i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, en pressebriefing om drapet. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
DREPT: Willy Brown (48) ble funnet drept i leiligheten sin på Grünerløkka i Oslo mandag kveld. Her holder politioverbetjent i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, en pressebriefing om drapet. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer

- Han går på voksenopplæring, og har tidligere hatt arbeid. Han har oppholdstillatelse, sier Mirmotahari.

- Hvordan forløp pågripelsen?

- Han var på skolen, og ble varslet av noen han kjenner om at politiet ønsket kontakt med ham. Da reiste han fra skolen.

Ifølge advokaten hadde 21-åringen i går diaré og magetrøbbel, og avhørene ble derfor utsatt til i dag.

Brown kom ikke på jobb mandag, og en kollega fant ham død mandag kveld i leiligheten hans i Schleppegrells gate på Grünerløkka.

FORSVARER: Advokat Amir Mirmotahari representerer 21-åringen som i morgen blir siktet for drapet på Willy Brown. Foto: Erlend Aas / Scanpix
FORSVARER: Advokat Amir Mirmotahari representerer 21-åringen som i morgen blir siktet for drapet på Willy Brown. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer