Student (21) fra Østlandet ble knivdrept i Narvik

Politiet vil ikke kommentere forsvarers opplysninger om narkohandel som bakteppe.

FÅTT TILSTÅELSE: Etterforskningsleder Jostein Kroken (til venstre) og politistasjonssjef Egil Sletteng på politiets pressekonferanse i Narvik i ettermiddag. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET.
FÅTT TILSTÅELSE: Etterforskningsleder Jostein Kroken (til venstre) og politistasjonssjef Egil Sletteng på politiets pressekonferanse i Narvik i ettermiddag. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NARVIK/OSLO (Dagbladet): Den 23 år gamle mannen fra Ballangen som er siktet for knivdrapet i Narvik i går kveld, erkjenner straffskyld, melder avisa Fremover.

Klokka 13 starter politiets pressekonferanse i Narvik etter knivdramaet på E6 utenfor byen i går kveld.

Politiet opplyser av avdøde er en 21 år gammel mann fra Østlandet og den skadde en 20 år gammel mann fra Harstad.

Begge studerer ved Universitets avdeling i Narvik.

Samtidig startet et fengslingsmøte i Ofoten tingrett, der politiet har bedt om at mannen i 20-årene blir varetektsfengslet i fire uker.

Før pressen ble sendt på gangen, brast siktede i gråt da han erkjente straffskyld for både drap og drapsforsøk.

- Situasjonen viste seg raskt å være langt mer alvorlig enn den trafikkulykken politiet først fikk melding om ved Skjomenbrua. To personer var hardt skadd, og opplysninger på stedet førte politiet til en adresse i Ballangen sør for Narvik, innledet politistasjonssjef Egil Sletthaug på Narvik politistasjon.

Siktede var ikke hjemme, men møtte opp på politistasjonen like før klokka 21.

- Seint i går kveld erkjente han forholdene han er siktet for. Han er avhørt på nytt i formiddag, og er nå i fengslingsmøte, opplyser etterforskningsleder Jostein Kroken.

Politiet opplyser at det var «viss relasjon» mellom de tre, og at knivstikkingen i hovedsak foregikk inne i bilen under kjøreturen, som startet i Ballangen i retning Narvik.

Politiet vil få sin pressekonferanse ikke kommentere opplysninger som skal stamme fra siktedes forsvarer, advokat Egil Malm, om at møtet mellom de tre og kjøreturen hadde tilknytning til en narkotikahandel.

- Jeg er fullstendig klar over hva advokaten har gått ut med, men vil ikke kommentere opplysningene, sier Kroken.

Politiet har funnet en kniv etter anvisning fra siktede.

- Dette er en alvorlig sak som krever omfattende etterforskning. Det jobbes på spreng nå i innledende fase, sier politiadvokat Steffen Ravnåsen i tingretten.

Dagbladet kommer med mer.