Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Student (22) smittet av hjernehinnebetennelse

Smittealarm i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 22 år gamle kvinnelige studenten ble lagt inn på St. Olavs Hospital i Trondheim på lørdag. I dag ble det slått fast at kvinnen har smittsom hjernehinnebetennelse, melder Adresseavisen.

- Personens nærmiljø er varslet. Høgskolen i Sør-Trøndelag har varslet sine studenter, og familie og nærmiljø er varslet av sykehuset, sier smittevernlege Eli Sagvik til avisa.

22-åringens tilstand er nå stabil. Såkalt meningokokksykdom smitter ved dråpesmitte, men det er ikke kjent hvor, når eller av hvem studenten ble smittet.

- De fleste blir faktisk smittet av friske personer som er smittebærere. Mange kan gå med smitte i halsen uten å bli syke, sier Sagvik.

Smittevernlegen ber folk i regionen være oppmerksomme på typiske symptomer som feber, frysninger, hodepine, kvalme og oppkast. Andre symptomer er stiv nakke, stiv rygg eller utslett i form av små blødninger i huden. Dersom utslettet synes når man trykker et glass mot huden, må lege eller sykehus kontaktes.

Smittsom hjernehinnebetennelse kan være dødelig, men det finnes god behandling dersom man søker behandling i tide.

Barn og ungdom er spesielt utsatt for smitte. Smittevernlegen er spesielt bekymret for russen, som under feiringen ofte sover lite, er slitne og har tett samvær med andre. • Les mer om russ og hjernehinnebetennelse hos Nasjonalt folkehelseinstitutt

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!