Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Student-boom på nettet

Stadig flere vil studere via Internett. Ved Nettverksuniversitetet har antallet fagpåmeldinger økt med 40 prosent i høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ser ut som folk er i ferd med å få opp øynene for at dette er en måte å ta utdannelse på, sier daglig leder Kjell Atle Halvorsen til Dagbladet.

Nettverksuniversitetet er en sammenslutning av ni læresteder - to universitet og sju høyskoler - som tilbyr undervisning på Internett.

I høst er det registrert 2500 påmeldinger til de 155 fagene som tilbys. Økningen er størst på IT-fagene.

Hjemme-pc

Mye av fagstoffet er lagt ut på nettet. Studentene får og besvarer oppgaver via e-post, og de får også veiledning via nettet. I de aller fleste fagene holder det at studentene har vanlig hjemme-pc og nettilgang.

- Hva med eksamen?

- Det er som for vanlige studenter, bortsett fra at vi har et system som gjør at du kan ta eksamen på eller i nærheten av hjemstedet, omtrent uansett hvor du bor i verden.

- I verden?

- Ja, det er folk som tar eksamen i ambassader, sjømannskirker, på skip i fart og på oljeplattformer.

- Men ikke på nettet?

- Nei, det er ganske komplisert å få til, men vi jobber med at det skal bli mulig, sier Halvorsen.

Fornøyd

Han er fornøyd med at nettskolene begynner å få betydning i undervisningssammenheng, men han har ingen tro på at de vil ta fullstendig over.

- Det kan være ensomt å studere på nettet, og jeg mener at dette ikke er noe 18-åringer skal satse på, hvis de kan begi seg til en høyskole eller et universitet. Men for en lærer med familie i Distrikts-Norge er dette en unik mulighet til å lære mer, uten å måtte reise inn til byen, sier Kjell Atle Halvorsen.