Student fikk elektrosjokk av politiet

Ville spørre John Kerry om hemmelig organisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Han fikk ikke det svaret han ønsket seg, Andrew Meyer (21).

Da den tidligere presidentkandidaten John Kerry foreleste på universitetet i Florida mandag denne uka, forsøkte 21-åringen å spørre Kerry om både han og president George W. Bush var medlemmer i det hemmelige Skull and Bones på Yale University.

Han var den siste som fikk lov til å stille spørsmål til Kerry. Men journaliststudenten fikk ikke noe svar. I stedet ble han bedt om å gi fra seg mikrofonen. Det nektet han. Da kuttet arrangørene lyden på mikrofonen hans. Det irriterte 21-åringen, og han reiste seg opp og nektet å gå. Samtidig som to politibetjenter kom bort til Meyer, skal Kerry ifølge nyhetsbyrået AP ha sagt:

– Det er i orden, la meg svare på spørsmålet.

Publikum svarte med å klappe. Men så kom flere politibetjenter til, og Meyer begynte å kjempe mot dem. Etter flere sekunders kamp ble han lagt i bakken.

Samtidig som Kerry sa at han vil svare på det viktige spørsmålet, ropte Meyer at politiet ikke måtte bruke elektriske sjokkpistoler. Men politiet valgte å bruke dem og unggutten legges i bakken. På vei ut ropte han:

– Hva har jeg gjort? Hva har jeg gjort? Kom deg vekk fra meg.

21-åringen ble arrestert for å ha satt seg i motverge mot politiet og for å ha forstyrret den offentlige ro og orden, men han er ikke formelt siktet.

Universitetet har bedt staten Flordia om å undersøke saken og om det var nødvendig å bruke såpass mye vold mot unggutten.

– Vi er nødt til å kunne ha et trygt miljø og våre studenter må kunne ha muligheten til å diskutere fritt, sier universitetets president, J. Bernard Machen, til AP.

Kerry sier at han synes det er leit at en normal diskusjon ble avbrutt og at han aldri tidligere har opplevd at en dialog har endt på denne måten.

Andrew Meyer har en egen hjemmeside, der han tidligere har lagt ut videoer med ulike stunts.

PÅGREPET: 21-åringen ble pågrepet og måtte bli i fengsel over natta.
FIKK IKKE NOE SVAR: John Kerry ville svare 21-åringen, men politiet likte dårlig Meyers\' oppførsel.
VILLE STILLE SPØRSMÅL: Andrew Meyers (21) ville spørre John Kerry om Skull and Bones.