SLUPPET FRI: Etter å ha blitt holdt som gisler i over fem timer ble elevene og en lærer ved Marinette High School i Wisconsin sluppet fri.  Foto: AP/Scanpix.
SLUPPET FRI: Etter å ha blitt holdt som gisler i over fem timer ble elevene og en lærer ved Marinette High School i Wisconsin sluppet fri. Foto: AP/Scanpix. Vis mer

Student med håndvåpen tok 24 gisler

Ble sluppet fri etter nervepirrende timer - gisseltakeren (15) skjøt seg selv da politiet stormet klasserommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Totalt 23 elever og én lærer ble i natt norsk tid tatt som gisler av en elev bevæpnet med et håndvåpen på en videregående skole i byen Marinette i den amerikanske delstaten Wisconsin, ifølge nyhetsbyrået AP.

Hendelsen skjedde i 01-tida norsk tid, og siste nytt klokka 3.35 var at gisseltakeren hadde sluppet fri alle gislene.

 Den 15 år gamle gisseltakeren skjøt seg selv da politiet stormet klasserommet. Gutten ble brakt til sykehus i all hast, opplyser politiet i byen Marinette i delstaten Wisconsin. Tilstanden hans er foreløpig ikke kjent. Ingen av gislene skal ha kommet fysisk til skade. Politiet gikk til aksjon etter at de hørte skudd fra den videregående skolen hvor dramaet utspant seg. Det ble funnet en halvautomatisk pistol og ett annet håndvåpen på åstedet, i tillegg til patroner til begge våpnene.

• Under kan du se Dagbladets dekning av saken fra da det startet i natt, men gisseltakeren har altså sluppet fri alle de totalt 24 gislene:

Klokka 1.30 orienterte Marinette-politimester Jeff Skorik om hendelsen på en pressekonferanse:

- Det er ikke meldt om skader, men vi har opplysninger om at den mistenkte er i besittelse av et håndvåpen. Vi aner ikke hva motivet kan være, sa Skorik.

Han opplyste da at politiet var på plass inne i skolebygget, og hadde kontakt med læreren.

- Neste skritt er nå å få kontakt med den mistenkte og få han til å overgi seg, sa Skorik.

Like før klokka 3 norsk tid meldte myndighetene om at fem av gislene hadde blitt sluppet fri, melder AP.

- Disse vil bli avhørt. Vi prøver å få løst dette på en fredelig måte, og vi har fremdeles ikke fått melding om at noen skal ha blitt skadet, sa Skorik på en ny pressekonferanse.

- Gisselforhandlere er på stedet og kommuniserer med læreren. Vi har ikke informasjon om hva som ledet til frigivelsen av de fem gislene.

Politiet sperret av veier som førte til skolen, som ble omringet av politi- og brannbiler, ifølge FOX11.

En gruppe mennesker, mange av dem skoleelever, samlet seg på en parkeringsplass i nærheten. Mange av dem ragerte med sjokk over det som pågikk bare et lite stykke unna.

• Dagbladet følger saken.

ORIENTERTE OM SITUASJONEN: Marinette-politisjef Jeff Skorik. Foto: AP Photo/Green Bay Press-Gazette, Jim Matthews/Scanpix
ORIENTERTE OM SITUASJONEN: Marinette-politisjef Jeff Skorik. Foto: AP Photo/Green Bay Press-Gazette, Jim Matthews/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer