Student med håndvåpen tok 24 gisler

Ble sluppet fri etter nervepirrende timer - gisseltakeren (15) skjøt seg selv da politiet stormet klasserommet.

SLUPPET FRI: Etter å ha blitt holdt som gisler i over fem timer ble elevene og en lærer ved Marinette High School i Wisconsin sluppet fri.  Foto: AP/Scanpix.
SLUPPET FRI: Etter å ha blitt holdt som gisler i over fem timer ble elevene og en lærer ved Marinette High School i Wisconsin sluppet fri. Foto: AP/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Totalt 23 elever og én lærer ble i natt norsk tid tatt som gisler av en elev bevæpnet med et håndvåpen på en videregående skole i byen Marinette i den amerikanske delstaten Wisconsin, ifølge nyhetsbyrået AP.

Hendelsen skjedde i 01-tida norsk tid, og siste nytt klokka 3.35 var at gisseltakeren hadde sluppet fri alle gislene.

 Den 15 år gamle gisseltakeren skjøt seg selv da politiet stormet klasserommet. Gutten ble brakt til sykehus i all hast, opplyser politiet i byen Marinette i delstaten Wisconsin. Tilstanden hans er foreløpig ikke kjent. Ingen av gislene skal ha kommet fysisk til skade. Politiet gikk til aksjon etter at de hørte skudd fra den videregående skolen hvor dramaet utspant seg. Det ble funnet en halvautomatisk pistol og ett annet håndvåpen på åstedet, i tillegg til patroner til begge våpnene.

• Under kan du se Dagbladets dekning av saken fra da det startet i natt, men gisseltakeren har altså sluppet fri alle de totalt 24 gislene:

Klokka 1.30 orienterte Marinette-politimester Jeff Skorik om hendelsen på en pressekonferanse:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer