BI-studentforening beskyldes for seksualiserte jobbintervjuer

Student om jobbintervju til BI-bartenderutvalg: - Skulle stønne som om jeg fikk en pikk i rompa

Studentforeningen avviser påstandene.

BI: Flere studenter forteller at de ble bedt om å kle av seg på jobbintervju hos bartenderutvalget BUFF ved BI i Oslo. Studentforeningen avviser påstandene.
 Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BI: Flere studenter forteller at de ble bedt om å kle av seg på jobbintervju hos bartenderutvalget BUFF ved BI i Oslo. Studentforeningen avviser påstandene.  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere studenter forteller at de ble bedt om å kle av seg på jobbintervju hos bartenderutvalget BUFF ved BI i Oslo. Studentforeningen avviser påstandene.

Studentavisen Universitas skriver at flere studenter har fortalt at de ble bedt om å kle av seg på jobbintervju for å være med i BUFF. Én av dem, en student som ønsker å være anonym, sier at han ble bedt om å simulere oralsex.

- De ville også at jeg skulle strippe av meg klærne mens jeg danset forførende, sier han.

- De sa at jeg kunne si nei, men de understreket at de ikke ønsket at jeg skulle gjøre det. De hadde mange søkere og ville ikke ansette kjedelige folk.

Vedkommende hevder det ble sprutet vann på ham underveis.

- Når det skjedde, skulle jeg stønne som om jeg fikk en pikk i rompa, sier han til Universitas.

Leder Helena Møller-Nordbye i BUFF avviser påstandene som rykter som foreningen ikke ønsker å assosieres med.

- Påstandene om nakenhet og å simulere sex er ikke sanne. Vi har et seriøst intervju og et litt mindre seriøst intervju. I det andre intervjuet får intervjudeltakerne muligheten til å vise om de er kvalifisert til å jobbe som bartender eller DJ. Dette er innarbeidet praksis over flere år, skriver hun i en epost til studentavisen.

Administrasjonen ved BI har bedt om en redegjørelse fra studentforeningen om saken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer