FARLIG VAKKER: Klippeformasjonen «The Seven Sisters» ved den engelske kanalen er vakker, men farlig å gå for nære. Foto: Scanpix
FARLIG VAKKER: Klippeformasjonen «The Seven Sisters» ved den engelske kanalen er vakker, men farlig å gå for nære. Foto: ScanpixVis mer

Student skulle hoppe i lufta for fotografen. Falt i døden

23 år gamle Hyewon Kim døde etter å ha hoppet i lufta på kanten av en klippe i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i forbindelse med en tur til Cuckmere Haven i East Sussex i England den 22. juni at den sørkoreanske studenten Hyewon Kim ville ta bilder på kanten av klippeformasjonen som kalles «The Seven Sisters», (De syv søstre).

Turistattraksjonen består av en rekke krittklipper ved den engelske kanalen i East Sussex mellom byene Seaford og Eastbourne i Sør-England.

Kim hadde spurt en forbipasserende om vedkommende kunne ta et bilde av henne ved kanten. Mens hun hoppet opp og ned i lufta for fotografen mistet hun fotfestet og falt utenfor klippen ifølge The Telegraph.

Ifølge obduksjonsrapporten døde Kim av kraftige hodeskader i fallet.

TURISTATTRAKSJON: Området Birling Gap er et populært område for fotturer og sjøutsikt. Foto: Scanpix
TURISTATTRAKSJON: Området Birling Gap er et populært område for fotturer og sjøutsikt. Foto: Scanpix Vis mer

Ifølge politisjef Tod Stewart ved politiet i Sussex hadde vitner sett henne stående nær kanten mens hun ble fotografert av tre andre sørkoreanske turister. De sørkoreanske turistene kjente henne ikke fra før, men brukte telefonen hennes for å ta bilder.

Viste glede

På telefonen fant politiet flere bilder som viste at hun hoppet i lufta ekstremt nær kanten.

- Fjeset hennes viste ikke annet enn glede. Hun konsentrerer seg ikke om noe annet, sier Stewart.

Ifølge rettslege Alan Craze er ikke denne typen dødsfall uvanlig.

- Vi er heldige hvis det er siste gang dette skjer, uttalte han.

Det er ikke første gang jakten på den perfekte selfien har krevd menneskeliv.

Selfie-dødsfall

Mellom 2014 og 2015 skal hele 49 mennesker ha mistet livet som følge av dette, ifølge statistikkbloggen Priceonomics som har tatt for seg alle de selfie-relaterte dødsfallene som har vært i media mellom 2014 til 2015.

Dagbladet har flere ganger omtalt dødsulykker som har skjedd mens folk tar bilde av seg selv.

Ifølge statistikken er fall fra høyder den ledende årsaken til selfie-relaterte dødsfall. Også i Norge har det vært lignende ulykker ved turistattraksjoner.

Da en kvinnelig student falt ned fra Trolltunga i Odda kommune, uttalte vitner ifølge Halden Arbeiderblad at kvinnen tok en selfie da hun falt fra klippen.

I fjor mai skjøt ei 21 år gammel kvinne fra Moskva seg selv i hodet mens hun skulle posere med en pistol. Kvinnen ble alvorlig skadd, men overlevde. En tenåring omkom samme måned da han skulle ta et bilde mens han klatret på togskinner.

Tidlig i fjor sprengte to unge menn seg selv i lufta etter at de poserte med en håndgranat. Mobiltelefonen og selfien overlevde eksplosjonen.

- Respektløst

Det svenske politiet har også reagert på manglende selfie-vett. I august i år veltet en stor lastebil utenfor den svenske byen Skellefteå. Sjåføren kom seg fra ulykken uten alvorlige skader, men likevel ble redningstjenesten rystet da de ankom stedet.

Redningstjenestens innsatsleder gikk ut og kritiserte at folk fotograferte og filmet ulykken med mobiltelefoner.

- Noen løp dessuten rundt og forsøkte å finne den perfekte vinkelen for å ta en selfie med ulykken i bakgrunnen, fortalet redningstjenestens innsatsleder Mikael Lundgren til Dagbladet.