Kappa Alpha studentbrorskap

Studentbrorskap stanses etter at de varslet «en type natt som gjør fedre redde for å sende vekk døtrene sine»

Må innstille all aktivitet i påvente av en granskning.

STUDENTBRORSKAP: Aktiviteten ved Kappa Alpha i Richmond i Virginia er midlertidig stanset. Foto: AP/ Steve Helber / NTB scanpix
STUDENTBRORSKAP: Aktiviteten ved Kappa Alpha i Richmond i Virginia er midlertidig stanset. Foto: AP/ Steve Helber / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kappa Alpha-studentbrorskapet ved universitetet i Richmond i Virginia har blitt tvunget til å innstille all aktivitet, etter at to av lederne sendte ut en epost til medlemmene sine hvor de inviterte til en «kveld for historiebøkene», skriver Washington Post.

- Hvis du ikke har begynt å drikke ennå, sett i gang. Dette vil bli en type natt som gjør fedre redde for å sende vekk døtrene sine, heter det blant annet i eposten, som først ble publisert av studentavisa Collegian.

Da eposten ble kjent, satte universitetet i gang en granskning. Det samme gjorde Kappa Alpha sentralt, som sier eposten bryter med det foreningen står for.

Brorskapet ble etablert i 1865, og har flere ganger havnet i negativt søkelys i forbindelse med kontroversielle saker.

Tidligere i år ble Brock Turner (20), en tidligere student ved Stanford University, dømt til seks måneders fengsel, etter å ha forgrepet seg på en bevisstløs kvinne. To studenter skal ha vært vitne til at 20-åringen lå oppå en kvinne i sammenheng med en fest holdt av Kappa Alpha-brorskapet. Hans far omtalte det som en «stiv pris å betale for en 20 minutters handling».

De har også fått oppmerksomhet for ulike former for trakassering i forbindelse med innvielssesermonier, og flere ulike avdelinger har måttet innstille aktiviteten midlertidig i forbindelse med granskninger tilsvarende den som nå settes i gang i Richmond.

Kappa Alpha er heller ikke det eneste studentbrorskapet som har hatt slike problemer. I fjor gikk en video av en gjeng kjole-og-hvitt-kledde unge menn, angivelig fra studentbrorskapet Sigma Alpha Epsilon (SAE) ved University of Oklahoma (OU), hvor de sang «Det vil aldri finnes en nigger i SAE» , verden rundt.

«Vi beklager den uakseptable og rasistiske oppførselen i videoen, og er frastøtt av at medlemmer kan oppføre seg på en slik måte», skrev den sentrale SAE-ledelsen på sine hjemmesider etter hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer