Studenteksperiment førte til evakuering

NTNU-studenter lagde kjemikalie-cocktail på roterommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Trondheim evakuerte i kveld et femtitalls personer fra NTNUs realfagsbygg på Gløshaugen i Trondheim. Årsaken var at det hadde oppstått en kjemikalielekkasje etter at to studenter jobbet med et eksperiment.

- Vi opprettet en sikkerhetssone på 100 meter rundt bygget, men da fagfolk fikk undersøkt forholdene fikk vi beskjed om at det ikke var noen fare. Evakueringen ble da stanset, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie ved Sør Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

- Studentene blandet metanol, saltsyre og et stoff til. Det var visst første gang de gjorde dette, så de var litt usikre på resultatet, sier informasjonsdirektør Anne Katharine Dahl ved NTNU til Dagbladet.no.

Stort bygg

Realfagsbygget er det største bygget ved NTNU. Det er på over 40 000 kvadratmeter. Universitetet huser 20 000 studenter.

- Det oppholder seg studenter og lærere på universitetet på denne tiden av døgnet, sier Dahl.

EVAKUERT: Et femtitalls personer ble evakuert av politi og brannvesen etter en lekkasje på NTNU i kveld. Foto: NTNU IINFO/BÅRD F. GIMNES
EVAKUERT: Et femtitalls personer ble evakuert av politi og brannvesen etter en lekkasje på NTNU i kveld. Foto: NTNU IINFO/BÅRD F. GIMNES Vis mer