Studentene er blitt svakere

Norske studenter er blitt faglig svakere etter innføring av treårig bachelor-grad, konkluderer Universitetet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norske studenter er blitt faglig svakere etter overgangen til treårig bachelor-grad, konkluderer Universitetet i Oslo (UiO) i en fersk rapport.

Kvalitetsreformen ble innført i 2003, og til tross for overgangen fra fireårig cand.mag.-grad til treårig bachelorgrad, skulle kvaliteten på studiene opprettholdes. Men det er ikke tilfelle, sier viserektor Inga Bostad ved UiO til Morgenbladet.

- Å gå fra fire til tre år og samtidig å tro at gradene skal være akkurat det samme, synes lite kvalifisert, sier Inga Bostad, som har ledet arbeidet med rapporten.BekymretSemestrene skulle forlenges, og oppfølgingen av studentene skulle bli tettere. Det ble også krevd større arbeidsinnsats fra studentene. Likevel viser forskning at studentene ikke bruker mer tid på studiene nå enn før Kvalitetsreformen.

- Undersøkelser viser at studenter ikke leser mer enn før, og da kan det faktum at studiet er ett år kortere tyde på at det er lavere kvalitet på bachelorstudiet. Det skal mye til for å kompensere det ene året, selv om studiestedene blir flinkere til å følge opp studentene og semesteret blir litt lengre, sier Bostad til avisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer