Studentene står

Universitetene her i landet har satt ny rekord i lykkelige studenter. Bare en av ti strøk på eksamen i fjor, og det er langt færre enn året før, viser nye tall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg sto til eksamen, og sto bra, sier Anne Charlotte Skullerud.

Hun, Elin Wormstrand og de aller fleste studentene på Universitetet i Oslo har grunn til å smile etter å ha fått eksamensresultatene. Etter flere år med trege studenter, høy strykprosent og halvtomme lesesaler, er det nå jubel.

Fjorårets resultater viser at rekordmange studenter sto til eksamen. Størst er bedringen i Oslo. Bare 8,8 prosent av studentene som gikk opp til eksamen strøk, mens antallet stryk var hele 12,2 prosent året før.

Flittige studenter

Også i Bergen og Tromsø blir flere studenter stående, viser tall fra Databasen for statistikk om høgre utdanning. Det skyldes at kvaliteten er bedre, mener rektorene.

- Vi ser flere studenter på lesesalen, på forelesninger og i kantina enn noen gang. Studentene er blitt flittigere, sier viserektor ved Universitetet i Bergen, Leiv K. Sydnes.

Og flittige må de være, dersom de skal få lov til å gå opp til eksamen. I fjor ble det nemlig innført nye krav til studenter og forelesere på universiteter og høyskoler.

Tøffere enn før

Anne Charlotte og Elin studerer nordisk. De sitter på lesesalen på Blindern og skriver på en oppgave i norsk grammatikk. Det er bare en av mange oppgaver de må levere for å få gå opp til eksamen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.