BI gjorde endring:

Studentene vant over BI

Da BI valgte å fjerne én vesentlig ting fra studieplanen, reagerte studentene kraftig. Nå har de endelig seiret.

UPROFESJONELT: Studentene Emilie Midtun og Maria Kolltveit mener BI har håndtert situasjonen deres uprofesjonelt. Foto: Privat
UPROFESJONELT: Studentene Emilie Midtun og Maria Kolltveit mener BI har håndtert situasjonen deres uprofesjonelt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Emilie Midtun og Maria Kolltveit studerer «Organisasjonspsykologi, HR og ledelse» på BI i Bergen. De reagerte kraftig da høyskolen nylig endret studieplanen.

Studentene trodde de skulle avslutte studietida sin med en bacheloroppgave, men etter en endring i studieprogrammet, har BI fjernet selve bacheloroppgaven. Dermed fikk studentene beskjed om at de måtte betale ytterligere 24 800 kroner for å få skrive oppgavene sine.

Det var Bergensavisen som først omtalte saken.

Stolte på dem

Både Kolltveit og Midtun skulle egentlig begynne å skrive bacheloroppgave etter jul, men i fjor høst fikk elevene på studiet plutselig beskjed om at ledelsen hadde gjort en endring. BI hadde fjernet bacheloroppgaven fra studieplanen.

«Bacheloroppgaven fases ut og erstattes med fagene People Analytics og People Insights våren 2022», står det skrevet på studentportalen hos BI.

- Da vi fikk vite om det stolte vi på dem, men nå vi ser jo konsekvensen av det.

Studentene ble skeptiske til endringen og tok kontakt med flere universiteter. Da fant Kolltveit og Midtun ut at bacheloroppgave er et krav ved opptak til master hos de fleste universitetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer