TACOAFTEN: Westerdals-studentene Niclas Staahl, Maren Olava Ask Hütt, Ebba Skarland, Jenny Westervoll Hansen og Jonas Bervell koste seg med taco og TV-titting på T-banen i Oslo. Poenget var å se hvordan folk ville reagere på det spesielle påfunnet. Foto: Privat
TACOAFTEN: Westerdals-studentene Niclas Staahl, Maren Olava Ask Hütt, Ebba Skarland, Jenny Westervoll Hansen og Jonas Bervell koste seg med taco og TV-titting på T-banen i Oslo. Poenget var å se hvordan folk ville reagere på det spesielle påfunnet. Foto: PrivatVis mer

Studentenes påfunn på T-banen fikk mange til å sperre opp øynene: - Vi skjønner ikke helt hvordan dette gikk til

Ville sjekke hvordan medpassasjerne reagerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Taco har for lengst blitt en favoritt i mange norske hjem på fredagskvelden, og de fleste velger å spise den meksikanske matretten rundt middagsbordet eller benket foran TV-en i stua.

Like vanlig er det derimot ikke å lage tacoretten på T-banen, slik Westerdals-studentene Maren Olava Ask Hütt, Ebba Skarland, Jenny Westervoll Hansen, Niclas Staahl og Jonas Bervell gjorde denne uka. Studentene både tilberedte og spiste tacoen mens de satt på t-banevogna i Oslo, til stor latter for medpassasjerene.

- Det var veldig morsomt. Vi hadde med oss et bord, kjøkkenredskaper og ingredienser, og spiste tacoen mens vi så på gullrekka på NRK på en iPad som vi hadde hengt opp i vogna. Folk lo godt av oss, forteller Maren Olava Ask Hütt (20) til Dagbladet.

Ville sjekke folks reaksjoner

Påfunnet ble gjort i forbindelse med en skoleoppgave i faget visuell kommunikasjon, hvor studentene skulle undersøke hvordan folk reagerer på uvanlig oppførsel på T-banen.

- Poenget var å se hvordan folk reagerte. Det er en veldig merkelig ting å gjøre på T-banen, og nettopp derfor gjorde vi det. De andre i klassen fant også på andre uvanlige ting.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Hütt forteller at reaksjonene på tacomiddagen var utelukkende positive.

- Minst 20 stykker tok bilde av oss og mange spurte hva vi holdt på med. Folk ble veldig nysgjerrige, og noen spurte om de kunne få smake på maten. Vi spurte også flere om de ville spise sammen med oss, ler hun.

God repsons

Hütt delte også et bilde fra den spesielle seansen Instagram, som raskt ble fanget opp av Oslos kollektivselskap Ruter.

- Noen flere som gleder seg til helg? Vi skjønner ikke helt hvordan dette gikk til, men bildet er i hvert fall tatt av @marenolava- takk skal du ha, skriver Ruter under bildet som de delte videre på sin Instagram-konto.

- Vi har fått overraskende mye respons etter at jeg la ut bildet, og det er veldig morsomt at folk likte det. Jeg vil absolutt anbefale andre å spise fredagstacoen på T-banen, det er litt av en opplevelse, sier Hütt.

- Morsomt påfunn

Kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Sofie Bruun, ler godt av hendelsen.

- Det er kjempehyggelig at de koste seg med å lage taco på T-banen. Det hadde nok vært litt spesielt om mange flere skulle begynt å gjøre det samme, men det er et morsomt påfunn, sier Bruun til Dagbladet.

Hun har aldri hørt om noen andre som har gjort det samme tidligere, men tror det finnes mange spesielle historier fra T-banen.

- Blant annet var det noen som tok meg seg en sofa på T-banen bare for å sitte ekstra godt. Det er nok mange der ute som har en morsom T-bane-historie å fortelle, humrer hun.