Studenter banket opp militærspioner

Studenter ved Yogyakarta-universitetet i Indonesia banket lørdag opp to militære etterretningsagenter som hadde infiltrert et protestmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene av agentene ble avslørt da radioen hans gikk av midt under protestmøtet mot sikkerhetsstyrkenes brutale behandling av demonstrerende studenter, mens den andre ble oppdaget etter møtet.

Ifølge en studentleder fikk agentene skikkelig juling av studenter som var rasende over at minst 35 studenter er blitt banket opp og anholdt i løpet av uken.

Berget av rektor

Den første ble reddet av den muslimske lederen Amien Rais som grep inn og førte ham til sykehus. Ifølge studentlederen var det bare han som hadde nok autoritet til å stagge de sinte studentene. Den andre ble reddet av universitetets rektor. Tilstanden til begge skal være kritisk.

Politi og soldater har tolerert demonstrasjoner inne på universitetsområdet, men har slått brutalt ned på alle forsøk på å marsjere ut i byens gater. Studentene protesterer mot den dype økonomiske krisen og gjenvalget av president Suharto.

(NTB-AFP)