- Studenter henrettet, brent og dumpet

43 savnede studenter antas å være funnet i Mexico.

KREVER SVAR:  I slutten av september forsvant hele 43 studenter i den sørlige byen Iguala. Her er det studenter ved en rekke mexikanske universitet som demonstrer for å få vite ha som egentlig skjedde med lærerstudentene. Foto: Sashenka Gutierrez/Epa/Scanpix
KREVER SVAR: I slutten av september forsvant hele 43 studenter i den sørlige byen Iguala. Her er det studenter ved en rekke mexikanske universitet som demonstrer for å få vite ha som egentlig skjedde med lærerstudentene. Foto: Sashenka Gutierrez/Epa/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 september var 43 studenter i 20-åra i et brutalt sammenstøt med politiet i byen Iguala i Mexico. Studentene, de fleste lærerstudenter, ble fraktet bort av politiet. Siden den gangen har studentene vært sporløst borte. Forsvinningene har avslørt massegraver, korrupt politi og en grusom underverden.

Saken har ført til massive protester fra ungdom, studenter og vanlige folk i byen. Hvordan kan 43 ung studenter bare forsvinne?

Elve-funn Etterforskerne mener nå at studentene ble kidnappet av politiet, før de skal ha blitt gitt til en gjeng som drepte dem. Deretter skal studentene ha blitt brent og likene ble kastet i elva, melder nå både CNN og BBC. Det meldes om en rekke funn i elva, og politiet forsøker nå å identifisere hvem de har funnet.

- Jeg må identifisere, gjøre alt i min makt for å identifisere og få vite om dette er studentene, sier riksadvokat Jesus Murillo Karam ifølge CNN.

En rekke av foreldrene går nå ut og krever bevis på hvem som nå er funnet. Andre insisterer på at barna deres fremdeles er i live.

- Vi akter ikke å tro på noe før ekspertene kan gi oss svar, sier Mario Cesar Gonzalez, faren til en av studentene, til CNN.

President-kritikk En annen forelder mener regjeringen nå forsøker å få saken ut av verden for å forhindre at foreldrene og mange andre i Iguala nå krever å få vite hva som egentlig skjer i byen deres.

- Regjeringen forsøker å løse saken på sin måte, sånn at de skal komme ut av trøbbelet de er i nå. Men min sønn er i live. Min sønn er i live. Min sønn er i live, sier Isrrael Galindo.

Foreldrene er svært kritiske til måten president Enrique Pena Nieto og hans administrasjon har håndtert forsvinningssaken på.

Aktivist-skole Den 26. september reiste de 43 ungdommene til byen Iguala for å protestere fordi skolen deres fikk for lite økonomiske ressurser. Siden den gangen har ingen sett eller hørt fra dem.

Tre menn er arrestert i forbindelse med forsvinningene, og har innrømmet å ha drept et stort antall mennesker. Mennene tilhører den såkalte Guerreros Unidos-gjengen.

Innbyggerne i Iguala er også svært kritiske til politiets rolle i saken, som fremdeles har en rekke løse hull. en rekke medlemmer i byens gjengmiljø har navngitt et stort antall politifolk som skal ha jobbet for dem.

Skolen som de savnene studentene gikk på er kjent for å være en skole der Mexicos venstreside går på. Studentene er kjent for å være ivrige aktivister.