Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Studenter i protesttog

Misfornøyde elever og studenter over hele landet vil i dag protestere mot regjeringens budsjettforslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både elever i videregående utdanning og studenter ved universitet og høyskoler føler seg snytt etter at samarbeidsregjeringen la fram sine forslag til endringer i statsbudjettet for neste år.

Da ble det kjent at regjeringen vil beholde dagens stipendandel, men gradvis trappe opp andelen avhengig av studieprogresjon. De foreslo også å fjerne den innførte skolebokordningen. Elev- og studentorganisasjoner raste, og kalte regeringens forslag et gigantisk løftebrudd.

- Dette er helt klart en måte å lure seg unna løftene sine på, sa velferdsansvarlig i Norsk Studentunion (NSU), Dag Harlem Stenersen, til Dagbladet.no etter at budsjettforslaget var kjent.

Demonstrasjon

I dag vil tusenvis av demonstrerende studenter og elever kreve en støtteordning for skolebøker, og at stipendandelen for studenter i høyere utdanning heves til 40 prosent. Det er Elevorganisasjonen, Norsk Studentunion og Studentenes Landsforbund står sammen bak protestaksjonen.

- I budsjettet har regjeringen tatt 380 millioner kroner fra elever og studenter. Kuttene påfører studentene økt gjeldsbyrde, sier Elevorganisasjonens leder Jan Fredrik Stoveland til NTB.

I Oslo starter protestmarsjen klokka 12 på Universitetsplassen. Derfra går demonstrantene i protesttog til Utdanningsdepartementet, der de arge studentene håper å få møte utdanningsminister Kristin Clemet (H).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!