Studenter i Volda drikker mest

Studenter i Volda drikker mest av landets studenter. Ifølge en undersøkelse utført av Nord-Trøndelagforskning drikker studentene i Nordens Paris, Tromsø minst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flittige studenter drikker minst og de yngste studentene drikker mest, viser undersøkelsen.

Studentfylla

Studenter drikker mer enn jevnaldrende i andre samfunnsgrupper. Men forskjellen er likevel ikke så stor at det bygger opp under myten om studentfylla, sier forsker Trond Kongsvik i Nord-Trøndelagsforskning. Likevel har kvinnelige studenter et alkoholforbruk som er en god del større enn andre kvinner.

Studenter drikker i gjennomsnitt alkohol fire ganger i måneden. 89 prosent av studentene sier at de har vært tydelig beruset. 38 prosent er beruset mindre enn en gang i måneden og 15 prosent er aldri beruset.

Om lag hver femte student har prøvd hasj eller marihuana, mens 0,2 prosent oppgir at de har prøvd heroin noen ganger. Studentene i Bergen har de høyeste brukerandelene av ulike narkotiske stoffer, mens studentene i Volda og Harstad har de laveste.

Avhold i Østfold

Høgskolen i Østfold har flest avholdsfolk blant sine studenter. Blant stuentene ved NTNU i Trondheim oppga 12 prosent å ha vært beruset fem ganger eller mer siste måned.

Studentene ved NTNU i Trondheim og ved Høgskolen i Harstad drikker mest hjemmebrent. Bergensstudentene har det mest kontinentale drikkemønster med flest drikkedager uten at totalkonsumet er forhøyet. Disse studentene drikker også mest på utesteder, ifølge undersøkelsen.

(NTB)