Studenter kaster stein i Indonesia

JAKAERTA (NTB-AFP): Hundrevis av steinkastende unge mennesker demonstrerte i dag mot høye matvarepriser i provinshovedstaden Kendari i det østlige Indonesia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enkelte mente at så mange som 10 000 mennesker deltok i demonstrasjonene. Ifølge politiet var demonstrantene på vei til forretningsstrøket i sentrum av byen, som har 130 000 innbyggere. Urolighetene har vokst i omfang de fire siste dagene.

- Det blir stadig flere demonstranter, både grunnskoleelever, gymnasiaster og studenter, sa en mann.

Byen summet av rykter om at mengden snart ville gå over fra å kaste stein til å sette fyr på butikker. Mange av butikkene i Indonesia eies av kinesere, som har fått unngjelde som syndebukker for høye priser, matvaremangel og arbeidsløshet. Forretningene deres er satt i brann, og mange kinesere har gått i dekning.

- Så langt har ikke demonstrantene gjort forskjell på indonesiere og kinesere. De kaster stein på alt, fortalte en hotellbetjent med utsikt til gatebildet.

En kvinne sa at hun var redd for å bli angrepet av studentgjenger hvis hun gikk ut på gata. Det har vært liknende uroligheter og demonstrasjoner i et tjuetalls andre indonesiske byer de to siste ukene.

(NTB)