Studenter okkuperer ambassade

Tolv tungt bevæpnede dissidenter har stormet Burmas ambassade og holder minst 30 mennesker som gisler. En person skal være drept av gruppa som kaller seg Burmas studentkrigere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld truer gruppa med å ta livet av ett gissel hver halvtime fra lørdag morgen dersom de ikke får et helikopter.

200 politifolk omringer Burmas ambassade i Thailands hovedstad Bangkok, etter at gruppa som kaller Burmas studentkrigere stormet ambassaden i ettermiddag. Et 30-talls mennesker holdes som gisler, og en person skal være drept av den tungt bevæpnede gruppa, ifølge thailandsk politi, men gruppa benekter at noen er drept. Skudd ble hørt inne fra ambassaden tre ganger.

Gjemte granater

De tolv dissidentene som utgjør terrorgruppa skal tilhøre en liten og frustrert gruppe av burmesiske eksilstudenter. De tok seg inn i ambassaden med minst to automatvåpen og 20 granater gjemt i ei veske. Studentene har heist det burmesiske flagget fra ambassaden. Dissidentene krever at Burmas militærregjering skal frigi alle politiske fanger, at de skal innlede en dialog med opposisjonen og innkalle et demokratisk valgt parlament. I en uttalelse fakset til Asiaworks Television sier gruppa at de ikke kan svare for konsekvensene dersom kravene ikke blir innfridd.

- Terrorister

Den burmesiske juntaen stempler studentene som «terrorister». Burmas ambassadør til Thailand var ikke tilstede i ambassaden, og er uskadd. Han samarbeider med thailandsk politi for å få satt fri gislene. Tre personer er allerede satt fri.

- Vi tror det dreier seg om personer som er skuffet over ikke-vold bevegelsen i Burma. Vi er svært bekymret for at de største ikke-volds gruppene i Burma kan få problemer etter denne hendelsen, sa Debbie Sothard talskvinne for Altsean (Alternative Asean) ifølge nyhetsbyrået DPA.

GISSELDRAMA: 200 politifolk omringer Burmas ambassade i Bangkok. Terrorgruppa er tungt bevæpnet.