Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Studenter på aldershjem

Blant studenter i Bergen er det stor rift om å få bo på aldershjem i studietiden. Flere ungdommer står på venteliste for å få rimelig husleie på de aldershjem som leier ut til studenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Bergens Tidende.

Flere aldershjem har problemer med å få leiet ut leiligheter på gateplan fordi de eldre frykter for at de skal få ubudne gjester. Noen aldershjem har løst dette problemet ved å leie ut slike leiligheter til studenter.

Trine Bogenes (23) har i fire år bodd på C. Sundts Aldershjem i Bergen sentrum. For en leilighet på 35 kvadratmeter betaler hun 1.600 kroner i leie i måneden.

Også ved Sjøfarendes Aldershjem på Nordnes og Ellerhusens Aldershjem i Sandviken er det i prinsippet åpent for at ungdommer kan leie. Men jungeltelegrafen i studentmiljøet har ført til at det er venteliste for å komme inn.

Ved C. Sundts Aldershjem står det fem ungdommer på venteliste. Sju ungdommer bor på aldershjemmet i dag. Den siste som flyttet inn hadde stått på venteliste i ett år.

(NTB)