Studenter prostituerer seg

Mellom tre og fire prosent av britiske studenter selger sex for å finansiere studiene, viser en undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har sett en kraftig økning de siste tre årene av studenter som går inn i sexindustrien for å finansiere studiene, sier leder av Storbritannias ledende klinikk for prostituerte i London til BBC.

Helsearbeiderne mener at en gradvis dårligere stipendordning gjør at studenter velger denne snarveien for å forbedre sin personlige økonomi. Bordelleiere lokker med en årslønn på nærmere 400.000 kroner til de etterspurte studentene, og et økende antall studenter lar seg lokke. I enkelte byer har studentene overtatt sexmarkedet totalt, og en studentleder i Leeds anslår at hele 60 prosent av sexarbeiderne i byen er fulltidsstudenter. Sarah, en 20-årig økonomistudent er en av dem:

– De er ekle, noen av dem jeg må ligge med. Men jeg trenger pengene, sier Sarah til BBC.

Forrige uke tjente hun 13.000 kroner. Hun hevder at hun ikke kan fortsette studiene hvis hun ikke hadde drevet med prostitusjon.

Doktor Ron Robert ved Westminster universitet i London har undersøkt studentfattigdommen i landet, og fant ut at tre av fire studenter har problemer med å betale regningene.

– Vi har funnet ut at det er en sammenheng mellom gjeldsbyrden til studentene og kriminalitet, narkotikahandel og prostitusjon, sier han.

Likestillingsansvarlig Lars Magnus Bergh i Norsk studentunion avviser lattermildt at studentprostitusjon er et problem i Norge.

– Studentavisa hadde en sak for noen år siden om jusstudenter som solgte sex for å ha råd til å holde tritt med forbruket til de andre studentene. Men jeg har aldri hørt om konkrete tilfeller, sier han.

Han tror ikke det er fare for at norske studenter skal bli fristet til å selge sex, på tross av det han mener er dårlig studiefinansiering også i Norge.

– Vi står i kassa på Rimi eller 7-eleven, slik som meg, i stedet for å ty til prostitusjon, sier han.

<B>SIMULERER: </B>Mens studentprostitusjon er utbredt i Storbritannia, velger norske studenter heller å simulere prostitusjon. Sexhusfesten ved studenthuset Chateau Neuf i Oslo forrige måned ble møtt med demonstrasjoner.