Studenter ramponerte politibil

Massivt politioppbud prøver å holde rasende demonstranter i sjakk.

VRAK: En politibil ble stående midt i folkemengden på Whitehall - og ble dermed et lett bytte for de mest aggressive av studentdemonstrantene. Foto: Anthony Devlin/PA/AP/Scanpix
VRAK: En politibil ble stående midt i folkemengden på Whitehall - og ble dermed et lett bytte for de mest aggressive av studentdemonstrantene. Foto: Anthony Devlin/PA/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ramponert politibil er det foreløpig største utbyttet etter dagens studentdemonstrasjon i London. Demonstrasjonen, som har mobilisert tusener i sentrum av storbyen, kommer bare to uker etter at en større demonstrasjon brakte med seg store materielle skader samme sted.

Studentene er rasende over Tory/Liberaldemokrat-regjeringens varslede heving av studieavgiften og budsjettkutt på lærestedene - og aksjoner pågår ved flere universiteter over hele Storbritannia, ifølge BBC News.

Maner til ro Ifølge TV 2 Nyhetskanalen har den radikale fløyen blant demonstrantene sett seg ut Det liberaldemokratiske partiets hovedkvarter som hovedmål for dagens demonstrasjon; for to uker siden ble Toryenes hovedkvarter rasert av studenthordene.

Nick Clegg, Liberaldemokratenes leder, manet tidligere i dag studentene til å besinne seg.

- Se på hva vi har foreslått, før dere går ut i gatene. Hør og se før dere marsjerer og roper, sa visestatsministeren.

Ifølge TV 2 Nyhetskanalens reporter på stedet er imidlertid politiet bedre forberedt denne gangen; store politistyrker er utkalt, og sett bort fra den ramponerte politibilen har de foreløpig kontroll; de har slått jernring rundt demonstrantene, slik at ingen slipper ut fra området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer