Studenter raser etter «sexistisk» nyhetsbrev

Ga kjoletips til kvinnelige avgangselever.

BER STUDINER INVESTERE I IMAGE: Dyre kjoler er ifølge University of Edinburgh, noe av det som skal til for å lykkes i arbeidslivet. Foto: Scanpix
BER STUDINER INVESTERE I IMAGE: Dyre kjoler er ifølge University of Edinburgh, noe av det som skal til for å lykkes i arbeidslivet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Universitetet i Edinburgh blir av studenter anklaget for å være sexistisk. Årsaken er at universitet i et nyhetsbrev til studentene i årets avgangsklasse, oppfordrer kvinnelige studenter til å skaffe seg svært dyre kjoler til avslutningssermonien. Det melder den britiske avisen The Telegraph.

Gjør som guttene, oppfordrer skolen, og ber jentene legge penger i knalldyre kjoler som kan styles opp eller ned - slik som en stiling herredress kan. Studentene raser Nyhetsbrevet, som også ble postet på skolens egen hjemmeside, har fått avgangsstudentene til å rase.

På Twitter skriver en studine: «4 år med hardt arbeid, og en universitetsgrad senere, er image tydeligvis det eneste som betyr noe.»

En annen skriver: «imponert over at skolen her har klart å presse inn både sexisme og tradisjonalisme.»

Ikke noe for studentbudsjettet Studentene har allerede betalt nesten 500 kroner hver for å leie skolens offisielle avgangskjortel til avslutningsseremonien i juni og juli.

Kjolene skolen så sjenerøst tipset studinene om i nyhetsbrevet er ikke billige, de heller. I nyhetsbrevet anbefaler universitetet jentene å gjerne kjøpe tilsvarende «den lille sorte», fra dyre klesmerker som Carven og Iro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer