Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan

Studenter serverte kaker for å feire falne soldater - kan bli kastet ut

Studenter som er imot Tyrkias krigføring i Syria kan få konsekvenser.

TRUET STUDENTER: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan vil kaste ut studenter fra sine studier dersom de kritiserer landets militære offensiv i Syria. Foto: NTB scanpix
TRUET STUDENTER: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan vil kaste ut studenter fra sine studier dersom de kritiserer landets militære offensiv i Syria. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en tale i Samsun nord i Tyrkia kritiserte president Recep Tayyip Erdogan studenter som er imot landets krigføring i Syria.

I talen ble studentene kalt «terrorister», og han sa at de kunne miste skolegangen, skriver nyhetsbyrået AP.

- Vi vil ikke gi disse terroristiske ungdommene rett til å studere ved disse universitetene, fortalte han.

- DREP MEG: Disse tidligere IS-brudene har blitt bragt til et slags fengsel utenfor Raqqa av kurdiske styrker. Her forteller de om sine opplevelser i «kalifatet». Video: CNN Vis mer

Flere protester

Tyrkia har ledet en offensiv i Afrin-området nord i Syria, og har de siste ukene tatt kontroll over området, noe som har tvunget de kurdiske opprørerne på flukt.

Hjemme i Tyrkia har mange studenter protestert mot Erdogans offensiv.

AP skriver at studenter ved Bosporos-universitetet i Istanbul mandag serverte kaker til medstudenter for å feire falne tyrkiske soldater. Kakene ble kalt «Afrin delight». En annen gruppe studenter protesterte mot regjeringen og holdt bannere med slagord som «palasset vil ha krig, folk vil ha fred», som viste til presidentens palass.

TALTE: Tyrkias president talte i Samsun nord i landet lørdag. Foto: NTB scanpix
TALTE: Tyrkias president talte i Samsun nord i landet lørdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da Erdogan talte i Samsun lørdag, sa han at «kommunistiske, forræderske ungdommer» forsøkte ødelegge en stand som «religiøse, nasjonalistiske og lokale» studenter hadde arrangert ved det offentlige toppuniversitetet Bosporos i Istanbul.

Hele denne uka har det vært mye politi til stede på universitetet, ifølge AP. Ifølge Tyrkias statlige nyhetsbyrå Anadolu Agency ble sju personer arrestert torsdag under en protest.

Tyrkias sittende regjering tolererer ikke kritikk av sin militære offensiv i Syria og mer enn 580 personer har blitt arrestert for å ha formidlet det de mener er «propaganda» på sosiale medier, ifølge nyhetsbyrået AP.

Truet med å utvide offensiven

I forrige uke truet Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan med å utvide offensiven til flere kurdiskkontrollerte områder i Syria, og han åpnet også for å sende soldater over grensa til Irak for å drive kurdiske opprørere ut av Sinjar-området.

- En natt kan vi plutselig komme til å gå inn i Sinjar, sa presidenten.

Sinjar er i hovedsak befolket av den religiøse yazidi-minoriteten, og området ble sommeren 2014 erobret av den ytterliggående islamistgruppa IS.

Les mer: Dette er Syria-krigen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!