BI: Flere studenter forteller at de ble bedt om å kle av seg på jobbintervju hos bartenderutvalget BUFF ved BI i Oslo. Nå legges studentforeningen ned.  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BI: Flere studenter forteller at de ble bedt om å kle av seg på jobbintervju hos bartenderutvalget BUFF ved BI i Oslo. Nå legges studentforeningen ned. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Studenter skal ha blitt bedt om å strippe, stønne og simulere oralsex. Nå legges Bartenderutvalget ved BI ned

Avsløringer i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Studentavisa Universitas skrev i forrige uke at flere studenter blant annet skal ha blitt bedt om å kle av seg på jobbintervju hos bartenderutvalget BUFF ved BI i Oslo.

Dette, og flere andre påstander om seksualiserte jobbintervjuer og opptaksprøver, fører nå til at hele utvalget legges ned, skriver Universitas tirsdag kveld.

- Uakseptabel praksis

Det er styrer i Studentforeningen ved BI Oslo (SBIO), som tok beslutningen om å legge ned utvalget på et styremøte i går.

- Styremøtet i SBIO avdekket graverende informasjon om uakseptabel praksis under intervjurundene med potensielle medlemmer til bartenderutvalget til Studentforeningen (BUFF). Ukulturen har dessverre pågått over flere år, skriver informasjonsansvarlig Henny S. Pettersen i SBIO, til avisa.

Studentforeningen selv avviste påstandene fra søkerne i forrige uke.

Ledelsen i SBIO vedtok enstemming å følge styrets anbefaling om nedleggelse.

- Informasjonen som har kommet fram er på ingen måte forenelig med SBIOs verdier. Vi skal være en åpen, engasjerende og inkluderende organisasjon. Denne adferden strider mot alt vi ønsker å være og er totalt uakseptabelt, sier SBIO-leder Cristobal Pohle Vazquez i pressemeldingen.

Forrige uke sa administrasjonen ved BI at de har bedt om en redegjørelse fra studentforeningen om saken. Universitas kan i natt også avsløre at BI-ledelsen ble varslet om seksualiserte jobbintervjuer allerede i 2007.

Oralsex og stripping

Studentavisen Universitas skriver at flere studenter har fortalt at de ble bedt om å kle av seg på jobbintervju for å være med i BUFF. Én av dem, en student som ønsker å være anonym, sier at han ble bedt om å simulere oralsex.

- De ville også at jeg skulle strippe av meg klærne mens jeg danset forførende, sier han.

- De sa at jeg kunne si nei, men de understreket at de ikke ønsket at jeg skulle gjøre det. De hadde mange søkere og ville ikke ansette kjedelige folk.

Vedkommende hevder det ble sprutet vann på ham underveis.

- Når det skjedde, skulle jeg stønne som om jeg fikk en pikk i rompa, sier han til Universitas.

Avviste

Leder Helena Møller-Nordbye i BUFF avviser påstandene som rykter som foreningen ikke ønsker å assosieres med.

- Påstandene om nakenhet og å simulere sex er ikke sanne. Vi har et seriøst intervju og et litt mindre seriøst intervju. I det andre intervjuet får intervjudeltakerne muligheten til å vise om de er kvalifisert til å jobbe som bartender eller DJ. Dette er innarbeidet praksis over flere år, skriver hun i en epost til studentavisen.