Studenter skal ha blitt bedt om å strippe, stønne og simulere oralsex. Nå legges Bartenderutvalget ved BI ned

Avsløringer i forrige uke.

BI: Flere studenter forteller at de ble bedt om å kle av seg på jobbintervju hos bartenderutvalget BUFF ved BI i Oslo. Nå legges studentforeningen ned.  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BI: Flere studenter forteller at de ble bedt om å kle av seg på jobbintervju hos bartenderutvalget BUFF ved BI i Oslo. Nå legges studentforeningen ned. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Studentavisa Universitas skrev i forrige uke at flere studenter blant annet skal ha blitt bedt om å kle av seg på jobbintervju hos bartenderutvalget BUFF ved BI i Oslo.

Dette, og flere andre påstander om seksualiserte jobbintervjuer og opptaksprøver, fører nå til at hele utvalget legges ned, skriver Universitas tirsdag kveld.

- Uakseptabel praksis

Det er styrer i Studentforeningen ved BI Oslo (SBIO), som tok beslutningen om å legge ned utvalget på et styremøte i går.

- Styremøtet i SBIO avdekket graverende informasjon om uakseptabel praksis under intervjurundene med potensielle medlemmer til bartenderutvalget til Studentforeningen (BUFF). Ukulturen har dessverre pågått over flere år, skriver informasjonsansvarlig Henny S. Pettersen i SBIO, til avisa.

Studentforeningen selv avviste påstandene fra søkerne i forrige uke.

Ledelsen i SBIO vedtok enstemming å følge styrets anbefaling om nedleggelse.

- Informasjonen som har kommet fram er på ingen måte forenelig med SBIOs verdier. Vi skal være en åpen, engasjerende og inkluderende organisasjon. Denne adferden strider mot alt vi ønsker å være og er totalt uakseptabelt, sier SBIO-leder Cristobal Pohle Vazquez i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer