Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Studenter stakk av fra festival

Fem utlendinger som var på studentfestival i Trondheim i mars er trolig fortsatt i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere utlendinger skal ha brukt årets Internasjonale Studentfestival i Trondheim (ISFiT) som påskudd for å komme inn til landet.

En mannlig festivaldeltaker fra Sierra Leone søkte asyl etter festivalen. Mens to til fire utenlandske statsborgere som fikk visum dukket aldri opp i Trondheim. Disse personene oppholder seg trolig fremdeles i Norge eller har reist videre til andre europeiske land.

Det er studentavisa Under Dusken i Trondheim som skriver dette i sitt neste nummer.

Problemene med avhopperne fra festivalen kan gjøre det langt vanskeligere å arrangere festival neste år. Festivalledelsen undersøker nå om hvordan de med bedre informasjon kan forhindre liknende episoder i fremtiden. Så mange som 60 personer fikk avslag på visumsøknaden i forbindelse med deltakelse på studentfestivalen.

Festivalen hadde i år 400 deltakere og arrangeres neste gang i 2005.

<B>ISFIT:</B> Festivalen delte i år blant annet ut fredspris til Nkululeko Sibanda for innsatsen mot Robert Mugabe i Zimbabwe. Nå viser det seg at flere har misbrukt konferansen til å komme seg inn i Norge.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media