Studenter vil skape egen drømmejobb

Finanskrisen skremmer ikke norske studenter. Over halvparten av dem ønsker å starte egen virksomhet. Ikke for pengenes skyld, men for å realisere en god idé.

VIL BLI GRÜNDERE: Studenter i Norge er ikke skremt av finanskrisen. Foto: Scanpix
VIL BLI GRÜNDERE: Studenter i Norge er ikke skremt av finanskrisen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Finanskrisen skremmer ikke norske studenter. Over halvparten av dem ønsker å starte egen virksomhet. Ikke for pengenes skyld, men for å realisere en god idé.

Det viser en undersøkelse som Perduco har gjennomført på oppdrag fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Undersøkelsen viser at studentene er ivrige etter å starte nye bedrifter, men manglende kunnskap og finansiering hindrer dem i å sette i gang.

- 51 prosent vil starte for seg selv. Dette er et gledelig høyt tall. Dette lover godt for verdiskapning og tilvekst av nye bedrifter framover. Andelen er høyere enn det vi ser i befolkningen ellers, sier divisjonsdirektør Hans Martin Vikdal i Innovasjon Norge til NTB.

Ikke pengejakt

Finanskrisen har ført til tøffere tider på arbeidsmarkedet. Mange oppgir at de får kanskje ikke drømmejobben. Skal det skje, må de skape den selv.

Studentene oppgir at hovedmotivasjonen for å starte for seg selv ikke er pengene, men muligheten til å få drive med noe de brenner for.

- I Norge starter man en bedrift fordi man har lyst, ikke fordi man må. Vi ser at unge gründere har lyst til å realisere en idé de brenner for, og de ser en mulighet til å drive med noe de trives med og samtidig livnære seg av det, sier Vikdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer