Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Studentforbund krever 8-10.000 flere boliger

Sosialdemokratisk Studentforbund (SSF) krever at det oppføres 8-10.000 flere boenheter for studenter i inneværende Stortingsperiode. Ifølge SSF har sentrumsregjeringen foreslått å bygge 100 flere studentboligenheter i 1999, men dette er ikke tiltak som monner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter setter forbundet opp fem punkter som de mener må innfris. Punkt en krever at vertskommunene og staten må pålegges å selge et tilstrekkelig antall tomter egnet til studentboligformål til studentsamskipnadene for en symbolsk pris.

Boliger med bo- og besøksstandard for funksjonshemmede bør utgjøre minst 15 prosent av nyoppføringene og minst 20 prosent av studentene bør få tilbud om bolig gjennom Studentsamskipnadene.

Boligkrise

- I 1998 opplever vi en boligkrise for studenter og ungdom, spesielt i de største byene. Månedlige boutgifter på 4.000 kroner eller to tredeler av den samlede månedlige studiestøtten er vanlig på det private hybelmarkedet. Studenttallet har eksplodert, mens antall studentboliger står stille, heter det i brevet.

I august hadde Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) åtte hybler til fordeling på 2.000 studenter i boligkø. I dag er cirka 1.700 studenter registrert i kø hos SiO og i Trondheim står 600 i Studentsamskipnadens boligkø.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media