Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Studentleder dømt for underslag

Brukte opp 52 000 på en måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere tillitsvalgte i Studentunionen ved Campus Christiania i Oslo var i kraft av sitt verv betrodd ansvaret for en betydelig sum penger.

Men da det var trange tider i studentlederens egen økonomi brøt han tilliten og forsynte seg av studentforeningens penger, skriver DittOslo.no.

I løpet av en måned betalte han privater regninger i nettbanken, tok ut penger i minibanker og betalte i vanlige kortterminaler for 52 000 kroner av foreningens midler.

- Jeg hadde klart å rote bort mitt private kort, og da tenkte jeg at jeg kunne bruke Studentunionens kort og betale det tilbake senere. Men så må jeg innrømme at det gikk litt over stokk og stein. Jeg så at det var veldig lettvint, forklarte den tidligere studentlederen i tingretten torsdag 12. mai, skriver Universitas.

Forholdene ble tilstått i avhør og i tingrettens behandling av saken. Studentlederen ble dømt til 30 dagers fengsel med en prøvetid på to år. Betales pengene tilbake innen denne fristen, slipper han å sone i fengsel.

Retten så det som alvorlig at studentlederen hadde misbrukt sitt verv til å underslå penger, men vektla samtidig at innrømmelsen virker formildende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media