Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Studentprotester i Nicaragua

Hundrevis av studenter kastet hjemmelagde bomber mot nasjonalforsamlingen.

PROTESTERTE: Studenter i Nicaragua kastet hjemmelagde bomber i protest mot nedskjæringer i budsjettet for universitetene. Foto: REUTERS/Oswaldo Rivas/SCANPIX
PROTESTERTE: Studenter i Nicaragua kastet hjemmelagde bomber i protest mot nedskjæringer i budsjettet for universitetene. Foto: REUTERS/Oswaldo Rivas/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Hundrevis av studenter kastet hjemmelagde bomber mot nasjonalforsamlingen i Nicaragua tirsdag for å protestere mot nedskjæringer i budsjettet for universitetene.

Studentene demonstrerte mot regjeringens planer om å redusere bevilgningene til de offentlige universitetene i neste års budsjett.

Samtidig forbereder både tilhengere og motstandere av den venstreorienterte regjeringen til Daniel Ortega seg på demonstrasjoner på samme sted i helgen som kan ende i sammenstøt.

Tilhengerne av regjeringen sier de skal mobilisere 100.000 mennesker til en støttemarkering, mens opposisjonslederne beskylder myndighetene for å forsyne sine tilhengere med steiner, køller og bomber til bruk mot opposisjonen.

Opposisjonslederne har klaget til myndighetene over at begge grupperingene har fått tillatelse til å demonstrere på samme sted til samme tid.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media