Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Studie: Danskene brakte smitten til Sverige

En ny studie har kommet fram til at danskene brakte coronasmitten til Sverige.

CORONAVIRUS: En ny studie har kommet fram til at danskene brakte coronasmitten til Sverige. Her Nordhavn Havnebad i København i pinsen i år. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix.
CORONAVIRUS: En ny studie har kommet fram til at danskene brakte coronasmitten til Sverige. Her Nordhavn Havnebad i København i pinsen i år. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix. Vis mer

Danskene har med «stor sannsynlighet» spredd coronasmitte til blant annet Island, Sverige og Lativa.

Det har forskerne ved Københavns universitet kommet fram til i en fersk studie, skriver flere danske medier.

Forskere har matematisk bakgrunn og har utviklet et salgs slektstre over hvordan coronaviruset har spredd seg mellom mennesker.

Ifølge mediene viser slektstreet at viruset kom til Danmark fra Østerrike.

- Vi kan se at den type mutasjon som er veldig vanlig i Danmark dukker opp på Island, Sverige og Latvia. Så er det åpenbart at mutasjonen skjedde i Danmark og deretter spredde seg videre, sier en av forskerne bak studien.

SVERIGE: Disse bildene er fra skjærgården i Tyresö utenfor Stockholm. Det grønne vannet skal ha en naturlig forklaring. Bilder fra NTB Scanpix / TT Vis mer

Danmark hastestengte i helga grensa mot Sverige igjen.

Tidlig lørdag kunne svenskene ta seg inn i Danmark, men så besluttet myndighetene å stenge grensene igjen - etter en «kommunikasjonsblemme».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!