Stuepike funnet død

En kvinne (24) ble funnet død etter husbråk i en tjenestebolig på Bardøla Høyfjellshotell natt til i går. En mann (39) er foreløpig siktet for voldtekt på en annen kvinne som også oppholdt seg i boligen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet utelukker ikke at siktelsen vil utvides til også å gjelde drap, dersom tekniske undersøkelser, obduksjon og avhør gir grunnlag for dette.

-  Den foreløpige siktelsen vil kunne utvides. Obduksjonsrapporten er tidligst klar i morgen, sa lensmann i Hol, Torstein Seim, til Dagbladet i går.

Både den avdøde og den angivelig voldtatte kvinnen er fra Estland. Begge jobbet på hotellet og bodde i tjenesteboligen. 39-åringen som er siktet for den angivelige voldtekten, er også fra Estland. Siktede er ikke ansatt ved hotellet, men jobber andre steder i Hallingdal.

Kjente hverandre

-  At de kommer fra samme land og holder til på samme sted, borger for at de kjente hverandre. Men vi vet ikke hvor nært forhold det skal være snakk om. sier Seim. 39-åringen kan ikke avhøres uten tolk. Det er derfor politiet har måttet vente til i dag med å avhøre ham skikkelig.

Politiet vil ikke si om det er ytre tegn på vold, verken når det gjelder avdøde eller den angivelig voldtatte kvinnen. Det er tatt blod og urinprøver av siktede og av kvinnen han skal ha voldtatt, for å sikre eventuelle spor.

Kripos-bistand

Nye Kripos har bistått det lokale politiet med tekniske undersøkelser i tjenesteboligen. Det skal ikke være funnet våpen på åstedet.

Melding om husbråk og voldsbruk ble ringt inn klokka 03.11 natt til lørdag. Da politiet kom til stedet, fant de den 24 år gamle stuepiken død. I boligen fant de også siktede og kvinnen han skal ha voldtatt.

Staben i sjokk

Tragedien har gått hardt inn på staben ved Bardøla Høyfjellshotell på Geilo.

-  Vi kjente avdøde godt, selv om hun bare hadde jobbet her et par måneder. Man blir som en familie når man jobber tett sammen på et hotell. Hun var kjempeflink, søt og hyggelig. Vi blir veldig berørte. Mange unge mennesker jobber tett på hverandre, og man blir fort knyttet til hverandre, sier hotelldirektør Roger Espeli til Dagbladet. Hotellet har 68 årsverk og totalt nær hundre ansatte.

Avdøde serverte på hotellet fredag kveld - bare noen timer før hun ble funnet død.

-  Dette er en tøff situasjon for oss. Vi forsøker å ta vare på alle så godt vi bare kan, sier Espeli. I dag skal hotellstaben ha samling med politi og prest til stede.

DREPT I TJENESTEBOLIGEN : Politiet på Geilo rykket klokka 03.11 natt til lørdag ut og fant en kvinne drept i tjenesteboligen på Bardøla Høyfjellshotell.