Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Stuepiken bodde i HIV/AIDS-hospits

Pengefondsjefens angivelige offer bor i leilighet i Bronx forbeholdt for voksne med HIV eller AIDS. Ifølge offentlige registre og naboer bor kvinnen alene med et barn.

HER BODDE HUN: I dette leilighetsbygget i Bronx i New York bodde stuepiken som Dominique Strauss-Kahn skal ha forsøkt å voldta. Kvinnen har etter saken ble kjent flyttet til et ukjent sted på grunn av sikkerhetshensyn. Her går noen av naboene inn i en heis. Foto: Jonathan Alpeyrie/Polaris/Scanpix
HER BODDE HUN: I dette leilighetsbygget i Bronx i New York bodde stuepiken som Dominique Strauss-Kahn skal ha forsøkt å voldta. Kvinnen har etter saken ble kjent flyttet til et ukjent sted på grunn av sikkerhetshensyn. Her går noen av naboene inn i en heis. Foto: Jonathan Alpeyrie/Polaris/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leiligheten til stuepiken han skal ha forgrepet seg på og forsøkt å voldta bor i en leilighet forbeholdt for voksne med HIV eller AIDS, skriver The New York Post.

Det er ikke klart om stuepiken selv hadde AIDS, men det imidlertid på det rene at det er Harlem United Community Aids Centre som leier leiligheten og utelukkende lar folk med det dødelige viruset og deres familie bo der.

Forbeholdt AIDS/HIV-infiserte Et barn med HIV eller AIDS er ikke kvalifisert, og offentlige registre viser at hun er den eneste voksne som bor i leiligheten. Det samme sier naboene til avisa.

- Leiligheten er ikke leid under hennes navn. Harlem United Community Aids Centre plasserer sine leietakere i vår bygning, sier Chaim Gross i eiendomsselskapet i Brooklyn som eier bygningen.

Ifølge The New York Post skal stuepiken ha bodd i en lignende leilighet leid av samme organisasjon tidligere.

Skulle vaske suite Den 32 år gamle stuepiken skal ifølge egen forklaring ha kommet inn på Strauss-Kahns suite til rundt 16 000 kroner natta på luksushotellet Sofitel i New York i 12-tida amerikansk tid. Hun trodde suiten var tom og skulle gjøre rent.

Ifølge stuepiken skal Strauss-Kahn ha kommet naken ut fra badet og dratt med seg kvinnen, og deretter tvunget til seg flere seksuelle handlinger.

Politikilder The New York Post har snakket med, skal kvinnen ha fortalt at IMF-direktøren fikk utløsning. Noe skal ha kommet på gulvet, og ifølge avisa har politietterforskerne tatt prøver som de kjører gjennom en DNA-test nå.

Sitter fengslet Mandag ble Dominique Strauss-Kahn nektet løslatelse mot kausjon, og måtte bytte ut luksusliv på dyre suiter og i millionhusene i Washington og Paris med den beryktede fengselsøya Rikers Island.

Strauss-Kahn holdes i en egen fløy i fengselet, som er hjem til rundt 14 000 voldelige kriminelle, melder nyhetsbyrået AP. Talsmann Stephen Morello sier han er plassert i en seksjon som normalt huser fanger med svært smittsomme sykdommer som meslinger og tuberkulose, og at fløyen han sitter i har 14 celler, men at alle er tomme bortsett fra hans.

Bekymret Ifølge Norman Seabrook i fengselsbetjentenes fagforening skal Strauss-Kahn ha sagt eller gjort noe under en mentalevaluering som bekymret psykiaterne.

FENGSLET: Pengefondsjefen Dominique Strauss-Kahn er siktet for seksuelle overgrep og voldtektsforsøk. Foto:    Reuters/Shannon Stapleton/Scanpix
FENGSLET: Pengefondsjefen Dominique Strauss-Kahn er siktet for seksuelle overgrep og voldtektsforsøk. Foto: Reuters/Shannon Stapleton/Scanpix Vis mer

Derfor blir han holdt under oppsyn på grunn av selvmordsfare. Tiltaket er en sikkerhetsforanstaltning og ikke et resultat av at IMF-direktøren har forsøkt å skade seg selv, melder NTB.

En talsperson for fengselsvesenet sier imidlertid at alle de innsatte har like sikkerhetstiltak. Ifølge kanalen NBC blir Strauss-Kahn kontrollert hvert 15. til 30. minutt.

NABOENE KJENNER MEDIEPRESSET: Her har naboene hengt opp en lapp til pressefolkene som ønsker mer opplysninger i saken: Vær så snill å la meg og mine naboer være i fred! Dere er alle veldig plagsomme!!! Foto: AFP Photo/Scanpix
NABOENE KJENNER MEDIEPRESSET: Her har naboene hengt opp en lapp til pressefolkene som ønsker mer opplysninger i saken: Vær så snill å la meg og mine naboer være i fred! Dere er alle veldig plagsomme!!! Foto: AFP Photo/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media