Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Stuepiken kan verken gå hjem eller på jobben

Men tidligere fransk justisminister har en annen versjon: - Strauss-Kahn er drept av mediene.

 UVISS FRAMTID:  IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn i Manhattan Criminal Court i New York mandag. FOTO: EMMANUEL DUNAND, REUTERS/SCANPIX.
UVISS FRAMTID: IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn i Manhattan Criminal Court i New York mandag. FOTO: EMMANUEL DUNAND, REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stuepiken (32) som anmeldte IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn for voldtektsforsøk, er en ydmyk og arbeidsom immigrant som nå er traumatisert, ifølge hennes advokat.

- Verden er snudd opp ned for henne. Dette er en person som jobber hardt og som er alenemor for en 15 år gammel datter. Hun var takknemlig for å ha en jobb som hun og datteren kunne leve av, sa advokat Jeff Shapiro tirsdag.

Han sa hun ikke lenger kan gå hjem, ikke lenger kan gå på jobben og ikke aner hvordan framtiden skal bli etter det som skjedde på hotellrommet til Strauss-Kahn lørdag.

Broren forteller at hun lørdag gråtende ringte for å fortelle at hun var blitt overfalt og seksuelt mishandlet av en av verdens mektigste menn. - Hun var knust — Hun sluttet ikke å gråte, og jeg ba henne passe seg og ikke skade seg. Jeg har aldri hørt henne sånn før, hun var knust, sier broren som jobber på en kafé i Harlem.

Han forteller at søsteren, en svart 32 år gammel muslimsk innvandrer fra Vest-Afrika, har en datter og bor i et arbeiderklasse-nabolag i Bronx. Broren sier han har full tillit til det amerikanske rettssystemet, men at søsteren er livredd for situasjonen hun er havnet i. Ifølge påtalemyndigheten og kvinnens forklaring låste Strauss-Kahn døra til rommet sitt da han traff på henne da han kom ut av badet, jaget henne inn i en seng, dro av henne noen av klærne og tvang henne til seksuelle handlinger
På den andre siden sier advokaten til den fengslede IMF-sjefen at han i retten trolig vil hevde at hans klient og stuepiken på hotellet hadde frivillig sex.

Sex eller lunsj? - Det er godt mulig at det var frivillig, sier kilder som står Strauss-Kahns advokater nær, ifølge tabloidavisa New York Post.

Andre kilder, slik som den franske radiokanalen RMC, har tidligere meldt at advokaten planla å argumentere med at Strauss-Kahn allerede hadde sjekket ut av hotellet før det angivelige overgrepet og spiste lunsj med sin datter.

Sosialistene i knipe I Frankrike prøver sosialistene å samle troppene etter tapet av sin ventede presidentkandidat, og mange av dem raser over behandlingen Strauss-Kahn har fått i New York.

- Vær ikke redde. Uansett hva som skjer, er vi på plass i 2012, sier sosialistleder Martine Aubry.

De franske sosialistene holdt krisemøte tirsdag om IMF-sjefens fall. Inntil lørdag var Strauss-Kahn regnet for å være den fremste utfordreren til Nicolas Sarkozy i neste års presidentvalg.

Håp knust Nå er sosialistenes håp til Strauss-Kahn knust, og Aubrey vil ennå ikke si om hun selv kommer til å stille som presidentkandidat.

- Jeg har kun én plikt: Å sørge for at en av oss vinner i 2012, understreker hun.

Hun reagerer sterkt på bildene av en ubarbert og sliten Strauss-Kahn, som iført håndjern er blitt paradert foran mediene i USA. «Nedverdigende», er ordet hun bruker.

- Lynsjet Også andre sosialistpolitikere reagerer. Tidligere kulturminister Jack Lang beskriver behandlingen av Strauss-Kahn som en «lynsjing» som «vekker avsky og vemmelse».

Han mener det amerikanske rettsapparatet er politisert.

Tidligere justisminister Elisabeth Guigou kaller publisiteten rundt saken «kvalmende», mens en annen tidligere justisminister, Robert Badinter, sier IMF-sjefen er «drept av mediene».

Taus Sarkozy Dersom overgrepsanklagene mot Strauss-Kahn er sanne, er det ingen unnskyldning for handlingene hans, understreket statsminister François Fillon i det rivaliserende UMP-partiet på et lukket møte med folkevalgte tirsdag.

- Vi må vise beherskelse og ansvar. Ingen må utnytte denne saken, sa statsministeren videre, ifølge personer på møtet. President Nicolas Sarkozy har så langt ikke kommentert saken.

Varetekt Det er i alt sju anklagepunkter mot den 62 år gamle IMF-sjefen som ble nektet kausjon og varetektsfengslet mandag.

Noen timere senere satt han innelåst på en celle på 3,5 ganger 4 meter på den beryktede fengselsøya Rikers Island i East River.

Strauss-Kahns forsvarere sier de vurderer om de skal anke kausjonsavgjørelsen. Men hvis den blir stående, risikerer Strauss-Kahn å bli værende på Rikers Island så lenge rettssaken hans varer.

Som en av verdens mektigste menn har IMF-sjefen vært vant med stadig reising på 1. klasse mellom noen av verdens mest fasjonable hoteller. På fengselsøya i New York bor det rundt 11.000 fanger bak gammeldagse gitterporter.

Mister trolig jobben Selv om Strauss-Kahn foreløpig ikke er dømt for noe, er det få som tror han vil kunne fortsette i stillingen som IMF-sjef.

 SUITE 2806:  Den tidligere franske finansministeren Dominique Strauss-Kahn er siktet for voldstektsforsøk og frihetsberøvelse i suiten bak disse dørene på Hotel Sofitel nær Times Square i New York. FOTO: JEWEL SAMAD, AFP/SCANPIX.
SUITE 2806: Den tidligere franske finansministeren Dominique Strauss-Kahn er siktet for voldstektsforsøk og frihetsberøvelse i suiten bak disse dørene på Hotel Sofitel nær Times Square i New York. FOTO: JEWEL SAMAD, AFP/SCANPIX. Vis mer

IMFs nestleder, amerikaneren John Lipsky, fungerer nå som administrerende direktør, men han har tidligere varslet at han slutter i august. Det er derfor uklart hvem som kommer til å lede pengefondet videre.

Den franske justisministeren Christine Lagarde seiler opp som en mulig etterfølger som IMF-sjef, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Fremvoksende økonomier, som Brasil, mener imidlertid det er på tide at andre enn europeere og amerikanere får de viktige lederstillingene i IMF og Verdensbanken.

(NTB-AFP-Reuters).

 IKKE SOFITEL-SUITE:  Dominique Strauss-Kahn og 11.000 andre fanger er nå anbrakt på fangeøya Rikers Island i New York. FOTO: ANDREW GOMBERT, EPA/SCANPIX.
IKKE SOFITEL-SUITE: Dominique Strauss-Kahn og 11.000 andre fanger er nå anbrakt på fangeøya Rikers Island i New York. FOTO: ANDREW GOMBERT, EPA/SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media