Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stuepiken vitner om IMF-sjefens overfall

32-åringen, som skal ha blitt overfalt, forteller en storjury om hendelsen.

FENGSLET: IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn sitter fengslet siktet for voldtektsforsøk mot en 32 år gammel stuepike på et luksushotell i New York. I dag vitner hun mot ham for en storjury. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN
FENGSLET: IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn sitter fengslet siktet for voldtektsforsøk mot en 32 år gammel stuepike på et luksushotell i New York. I dag vitner hun mot ham for en storjury. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Lørdag skal sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn, ifølge anklagene, ha overfalt den 32 år gamle stuepiken på luksushotellet Sofitel i New York og blant annet tvunget henne til oralsex.

Stuepiken, som skal ha blitt overfalt, vitner i dag for en storjury om hendelsen på luksussuiten, opplyser bistandsadvokaten hennes, Jeffrey Shapiro til NBC.

En liknende ordning finnes ikke i Norge, men den brukes i alvorlige føderale saker i USA for å vurdere om det er tilstrekkelig bevis for å reise tiltale. Verken den mistenkte eller hans forsvarer for være til stede under vitnemålet.

- Hun har ingen agenda utover å svare på spørsmålene hun blir stilt og fortelle sannheten, sier Shapiro.

- Lever i frykt Den mektige franske politikeren, som også har blitt ansett som sosialistpartiets fremste presidentkandidat mot Nicolas Sarkozy, ble kort tid seinere pågrepet om bord på et fly like før det tok av i retning Paris. Mandag nektet retten på Manhattan å løslate ham på grunn av rømningsfaren og han sitter fengslet på Rykers Island.

- Denne kvinnen er et voldtektsoffer og et offer for fysisk overfall. Siden dette skjedde og hun rapporterte det til sikkerhetstjenesten ved hotellet, har hun ikke hatt et øyeblikks fred. Hun er ikke i stand til å returnere hjem, sier Shapiro.  

Den muslimske 32-åringen som kom til USA fra Vest-Afrika for sju år siden, er enke og har en datter på 15 år. Da hun fikk vite at mannen som skal ha angrepet henne var en svært mektig person, skal hun ha blitt fryktelig redd.  

- Hun har gått i dekning av frykt for familiens sikkerhet, sier Shapiro.

- Samtykket ikke Fredag skal Strauss-Kahn etter planen i et nytt rettsmøte om saken. Dersom han blir dømt, risikerer han opptil 25 års fengsel.

Shapiro forteller at hans klient først fikk vite dagen etter hendelsen hvor mektig og profilert Strauss-Kahn er. Bistandsadvokaten avviser alle påstander om at klienten hans forsøker å dekke over en situasjon hvor begge parter samtykket til sex.

- Det var ikke noe samtykkende over det som skjedde i det hotellrommet, sier Shapiro.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media