Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stukket i hjel da hun fikk norsk kjæreste

KRISTIANSAND (Dagbladet): Den tyrkiskfødte kurderen Kucuk Hariye Koyuncu (27) ble kjæreste med en norsk tobarnsfar (29) fra Kristiansand. Da rant det over for hennes 15 år eldre ektemann. Med 12 dype stikk fra en Mora-kniv endte kvinnen sitt liv i en blodpøl på åpen gate 7. mai i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det verste som kan skje i min kultur er når kvinnen kaster ut sin ektemann. Det er ikke noe stefarsystem. Det er heller ikke akseptert at et barn skal vokse opp med en ny far, forklarer ektemannen som risikerer lovens strengeste straff.

- Ikke æresdrap

Hans forsvarer Sigurd Klomsæt mener at drapet etter hans oppfatning ikke er et såkalt æresdrap.

I går ble dramaet bak kvinnemordet i Kvadraturen 7. mai i fjor rullet opp for Kristiansand tingrett. 43-åringen benekter straffskyld.

- Dette er et eventyr, sa han da tiltalebeslutningen var blitt lest opp.

Han ville bare vise kniven til kvinnen for å få henne til å forstå at han ikke ville gjøre henne noe vondt. Deretter ville han tvinge henne til å finne en løsning på ekteskapsproblemene.

Likevel ble kvinnen drept like etter at hun hadde levert deres felles barn i barnehagen. På vei videre til første klasse i helse- og sosialfag på Kvadraturen videregående skole ble hun passet opp av sin da fraseparerte ektemann.

Han innrømmet i retten at han hadde sagt til kona at hun ville lide samme skjebne som Gry Hosein. Han innrømmet også at han flere ganger hadde gitt kona juling.

- Hvis kona går ut av et ekteskap og finner en annen, så er det vanlig i Tyrkia at faren tar barnet, hevdet 43-åringen.

Truet med døden

Aktor, statsadvokat Erik Holmen, dokumenterte flere notater og drapstrusler som den drepte kvinnen hadde gjort fra telefonsamtaler før hun ble drept. Ektemannen skal blant annet ha kalt henne for ei hore.

- Ingen skal hjelpe deg. Du dør snart, var budskapet i en av de tallrike oppringningene.

Statsadvokaten opplyste at 43-åringen hadde tømt både bankkontoen og hybelleiligheten like før drapet. Uka før kjøpte han en Mora-kniv. 43-åringen viste ingen tegn på anger da han i fire og en halv time forklarte seg om drapet.

43-åringen hevder at alt svartnet for ham under selve drapshandlingen, og at han først våknet da han med kniven i hånda satt på kne over sin døende ekskone. 43-åringen kom til Norge som asylsøker i 1987. I 1995 reiste han til Tyrkia og giftet seg med den drepte.

MYRDET: Kucuk Hariye Koyuncu (27) hadde store ekteskapsproblemer. 7. mai i fjor ble hun stukket i hjel på åpen gate i Kristiansand.
FORSVARER: Drapsmannens forsvarer, Sigurd Klomsæt, vil kreve 43-åringen frikjent fordi han var bevisstløs i gjerningsøyeblikket. Men psykiatrisk sakkyndig Magne Tauler (t.h. bak) er i tvil etter å ha hørt 43-åringens forklaring i retten i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!