BJØRNDAL: Torsdag morgen ble en kvinne funnet død på Bjørndal i Oslo. En mann i 30-åra ble lørdag ettermiddag varetektsfengslet, siktet for å ha drept henne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BJØRNDAL: Torsdag morgen ble en kvinne funnet død på Bjørndal i Oslo. En mann i 30-åra ble lørdag ettermiddag varetektsfengslet, siktet for å ha drept henne. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Bjørndal-drapet:

- Stukket med kniv flere ganger

Lørdag ettermiddag melder TV 2 at den avdøde kvinnen som ble funnet på Bjørndal torsdag, skal ha blitt knivstukket flere ganger.

Lørdag ettermiddag ble en mann i 30-åra varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha drept en kvinne. Kvinnen ble funnet død i en boligblokk på Bjørndal i Oslo torsdag morgen.

Ifølge TV 2 skal den avdøde kvinnen ha blitt knivstukket flere ganger, og drapshandlingen bærer preg av å være utført med «stor aggresjon».

- Dette må stå for TV 2s egen regning. Vi kommenterer ikke dødsårsak før den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger i begynnelsen av neste uke, sier politiadvokat Ingvild Myrold til Dagbladet.

Kanalen melder også at den siktede skal ha lånt penger fra avdøde før drapet fant sted, og at det dreier seg om et mindre pengebeløp.

- Jeg ønsker ikke å bekrefte eller avkrefte dette. På generelt grunnlag er alle former for kontakt mellom avdøde og siktede relevant, sier Myrold til Dagbladet.

- I helga fortsetter politiet med vitneavhør. Det vil også bli gjennomført tekniske undersøkelser. Foreløpig obduksjonsrapport ventes i starten av neste uke. Før det vil politiet ikke kunne bekrefte dødsårsak eller avdødes identitet, sier politiadvokat Ingvild Myrold.

BJØRNDAL: Politiinspektør Grete Metlid forteller om hvordan de har jobbet med det mistenkelige dødsfallet på Bjørndal i Oslo. Hun forteller også om pågripelsen av en mann som er siktet i saken. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Samtykker til fengsling

Siktedes forsvarer, Mette Yvonne Larsen, kan ikke bekrefte TV 2's opplysninger.

Overfor Dagbladet kan hun fortelle at hennes klient knytter seg til selve drapshandlingen, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

- Vi har ikke kommet så langt i avhørene at skyldspørsmål har vært et tema ennå. Min klient har samarbeidet med politiet, og forklart seg om forhold som knytter ham til saken, sier hun til Dagbladet.

I forkant av fengslingsmøtet uttrykte siktede bekymring for at han skulle bli fengslet med full isolasjon. Lørdag ble det bestemt at siktede varetektsfengsles i fire uker med fullstendig isolasjon, og med brev- og besøksforbud.

- Isolasjon er naturligvis tungt for ham. Det er tungt for alle, og særlig i en situasjon hvor han er ganske utafor, sier Larsen.

Til legen

Hun opplyser også at hennes klient har vært hos legen for rutinesjekk, etter bekymring for siktedes psykiske tilstand.

- Det er også blitt gjennomført en prejudisiell undersøkelse av siktede. I alvorlige straffesaker er det alltid ønskelig å belyse om den siktede har underliggende sykdom som kan ha betydning for skyldspørsmålet eller straffeutmålingen. Svaret på undersøkelsen ventes i neste uke, sier politiadvokat Ingvild Myrold.

Knytter seg til handlingen

Det var torsdag ettermiddag at politiet tok seg inn i en leilighet på Bjørndal i Oslo etter en bekymringsmelding fra en arbeidsgiver. I leiligheten fant de kvinnen død.

Mannen i 30-åra ble samme kveld pågrepet og siktet for drap på en hittil ukjent kvinne. Mannen ble pågrepet utenfor Oslo, og det er kjent at drapsofferet og den siktede bor like ved hverandre.

Politiet fikk i går tatt avhør av mannen, og politiinspektør Grete Lien Metlid, fortalte til Dagbladet like etterpå at mannen knytter seg til handlingen, men at han ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

ETTERFORSKER: Politiet etterforsker drapet på Bjørndal for fullt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ETTERFORSKER: Politiet etterforsker drapet på Bjørndal for fullt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer