Nottingham

Stukket med sprøyter på nattklubb: - Redd

Flere kvinner hevder at de har fått blackouts på byen, for så å finne merker etter et nålestikk.

KREVER BOIKOTT: Flere kvinner oppforderer til boikott av utester i Nottingham etter flere meldinger om neddoping på flere av byens utesteder. Foto: NTB
KREVER BOIKOTT: Flere kvinner oppforderer til boikott av utester i Nottingham etter flere meldinger om neddoping på flere av byens utesteder. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Nottinghamshire har startet en etterforskning etter å ha mottatt flere meldinger om neddoping på utesteder i den engelske byen Nottingham, skriver BBC.

En mann i 20-åra ble lørdag pågrepet i forbindelse med etterforskningen, og er nå løslatt mot kausjon, ifølge Sky News.

Politioverbetjent Kathryn Craner, sier til TV-kanalen at politiet undersøker meldinger fra folk som mistenker at noen har puttet dop i drinkene deres, samt et fåtall meldinger om ofre som beskriver en «kløende sensasjon, som om noen har stukket dem med en nål.»

Politiet holder blant annet på med en omfattende innhenting av overvåkingskameraer fra en rekke ulike utesteder.

- Dette er ulikt noe annet vi har sett tidligere, da ofrene har funnet fysiske merker etter å ha følt seg uvel, sier politioverbetjenten til Sky News.

Craner forteller at alle kvinnene beskriver rusen som «noe annet enn alkoholpåvirkning».

- Veldig redd

BBC har snakket flere kvinner som forteller om sammenfallende, ubehagelige opplevelser. En av dem er 19 år gamle Zara Owen, som forteller at hun ikke husker noe fra kvelden på nattklubb 10. oktober.

Det neste hun husker er at hun våkner opp dagen etter med smerter i foten, før hun oppdager et lite stikksår.

- Jeg er virkelig veldig redd. Det er noe man hører om, men aldri tror kommer til å skje med deg selv, sier hun til BBC.

The Guardian skriver om en annen kvinne, som bare dager tidligere beskriver en liknende situasjon fra et annet utested.

Kvinnen, som også er 19, forteller at hun kjente et lite stikk på baksiden av en arm like før hun forlot nattklubben. Kort tid etter gikk alt i svart, og hun skal ha blitt sendt til legevakten.

- Jeg tror ikke hun har helt tatt innover seg hva som har skjedd med henne, sier 19-åringens storesøster, Ellie Simpson, til BBC.

Oppfordrer til boikott

Liknende meldinger kommer fra flere deler av Storbritannia. Politiet i West Yorkshire har bekreftet at de har fått meldinger om uvanlige hendelser knyttet til neddoping på utesteder.

Flere kvinner har tatt til sosiale medier for å oppfordre til boikott av nattklubber, fram til de mener situasjonen blir tatt seriøst, skriver Independent.

Under hashtagen #girlsnightin ber de kvinner holde seg hjemme fra nattklubbene.

Onsdag har Storbritannias innenriksminister Priti Patel bedt om en oppdatering i saken.

- Dette er helt forferdelig. Vi har bedt om at politiet holder oss oppdatert, og vi oppfordrer alle til å anmelde slike hendelser til politiet, sier en kilde på ministerens kontor til Sky News.

Stealth Nightclub i Nottingham bekrefter overfor BBC at det har mottatt to meldinger fra kvinner som de siste ukene forteller at de har blitt stukket med sprøyter på utestedet.

- Begge kvinnene ble tatt hånd om av medisinsk personale på stedet, og vi samarbeider tett med politiets etterforskning, sier en talskvinne, som understreker at de tar situasjonen svært alvorlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer