Stukket med to våpen

Den foreløpige obduksjonen av Benjamin Hermansen viser at 15-åringen ble stukket med to forskjellige våpen. Dette styrker ytterligere mistanken mot Ole Nicolai Kvisler (21), som i går ble varetektsfengslet for fire nye uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den endelige obduksjonsrapporten er ennå ikke klar, men i forhørsretten i går kom det fram at Benjamin skal ha blitt stukket med to forskjellige våpen. Dette bekrefter politiinspektør Mette Haldorsen overfor Dagbladet.

- Vi anser det som overveiende sannsynlig at det ble brukt to stykk våpen. Dette vil sannsynligvis også bli utfallet av den endelige obduksjonsrapporten, som skal foreligge om et par uker. Dette styrker vårt standpunkt om at flere personer har medvirket til drapet, sier Mette Haldorsen.

I går kom det også fram at to telefoner Kvisler tok den dagen Benjamin ble drept har ført fram til to navngitte personer. Disse er ennå ikke avhørt. Ole Nicolai Kvisler har sittet i varetekt siden 26. januar, den natta Benjamin ble drept.

I går ble han varetektsfengslet for fire nye uker. Både Benjamins kamerat, som var vitne til drapet, og den 17 år gamle jenta som var med i bilen til Holmlia, har forklart at både Kvisler og Jahr fulgte etter Benjamin.

Dersom Benjamin ble stukket med to forskjellige våpen, svekker det Kvislers sak betydelig.

Avventer

- Dette er nye opplysninger for oss. Det er i strid med det alle avhørte vitner har sagt, nemlig at det har vært snakk om ett våpen. Siden dette er basert på muntlige opplysninger, vil jeg avvente den endelige obduksjonsrapporten før jeg tar stilling til saken. Men dersom det stemmer, er det nye og viktige opplysninger i saken, sier Kvislers forsvarer, advokat Geir Lippestad til Dagbladet.

Hovedmann

Ole Nicolai Kvisler nekter straffskyld. Han har i politiavhør gitt sin versjon av hva som skjedde den fatale natta på Holmlia; nemlig at Joe Erling Jahr (19) skal ha drept Benjamin med en kjøkkenkniv. Selv har Kvisler forklart at han var ubevæpnet.

Jahr er av de andre nynazistene utpekt som hovedmannen bak drapet, men har ennå ikke forklart seg for politiet.

Begrunnelsen har vært at politiet har nektet ham innsyn i de medsiktedes forklaringer. Disse ble imidlertid frigitt før påske, noe som kan bety at Jahr snart vil forklare seg.

Klype salt

Da Dagbladet snakket med advokat Tor Erling Staff i går kveld, kjente han ikke til detaljene fra den foreløpige obduksjonen.

- I den grad dette er riktig, bekrefter det bare min oppfatning om at man skal ta med en stor klype salt de forklaringene som er kommet fra de andre impliserte i denne saken. Så enkelt er det nok ikke, sier Tor Erling Staff. Ingen av våpnene er ennå funnet.

- At det er to våpen vil ikke nødvendigvis si at begge har forårsaket døden, sier politiinspektør Mette Haldorsen.

SIKTET: Joe Erling Jahr.
SIKTET: Ole Nicolay Kvisler.
DREPT: Rasistdrapet på Benjamin Hermansen (15) sjokkerte hele Norge.