POLITIET: Seksjonsleder ved voldsavsnittet, Anne Alræk Solem, sier at den drepte og den siktede var på samme sosiale sammenkomst i Holmenkollen i går. Reporter: Øystein Andersen. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Begynte å krangle på julebord:

Stukket ned og drept foran et titall kolleger

Mann i 30-åra siktet for drap etter julebord i Holmenkollen.

OSLO (Dagbladet): Politiet har pågrepet og siktet en mann i 30-åra fra Latvia for drap, etter at en mann ble knivstukket og drept under et julebord i Holmenkollen natt til lørdag. Et titall personer skal ha vært til stede da hendelsen fant sted, opplyser politiet. Ifølge daglig leder i selskapet som hadde julebordet, var både den avdøde og siktede ansatt.

Seksjonsleder ved voldsavsnittet, Anne Alræk Solem, sier lørdag formiddag at de fikk flere meldinger om hendelsen klokka 02.30 natt til lørdag, og rykket ut til området som er kjent som «Lille Gratishaugen». Der fant de en hardt skadd mann.

- Det ble forsøkt gjenopplivning. Kort tid etter ble offeret erklært død på stedet. Det var en rekke vitner til hendelsen, sier Solem.

Skiforeningen eier lavvoen i Holmenkollen. De opplyser til Dagbladet at den var leid ut til en bedrift. Politiet vil ikke si noe om drapsmann og offer jobber i samme firma eller hvilken bransje de jobber i.

Politiet har tatt beslag i en kniv, men det er uvisst om det er drapsvåpenet.

  • Har du opplysninger om denne saken? Tips oss på 2400@db.no, MMS 2400 eller på nummer 24 00 00 00.

Fra Hamar

Den pågrepne mannen skal være hjemmehørende på Hamar. Han er tidligere kjent for politiet. Politiet vil ikke opplyse hvorfor de kjenner til mannen. Han ble pågrepet på samme sted som offeret ble funnet.

Dagbladet får lørdag opplyst fra siktedes forsvarer, John Christian Elden, at han sitter i avhør. Elden opplyser til NTB at hans klient og drapsofferet begynte å krangle natt til lørdag, før knivstikkingen fant sted.

Ifølge politiet skal foranledningen har vært et privat arrangement i jobbsammenheng. De går foreløpig ikke ut med detaljer om fornærmedes bakgrunn, da pårørerende ikke er varslet. Han skal imidlertid ikke være bosatt i Oslo.

- Det vi kan si, er at heller ikke offeret er norsk statsborger, sier Solem.

DRAP I HOLMENKOLLEN I NATT: Ole Kristian Sørland arrangementssjef i Skiforeningen opplyser at lavvoen, hvor drapet skjedde, var leid ut i går. Reporter: Øystein Andersen. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Det er foreløpig uklart hva som har skjedd i forkant av drapet, og dette jobbes det nå med å kartlegge. Avhør av vitner er ifølge Solem allerede i full gang.

Titall vitner

Det skal være gjort flere beslag som betegnes som interessante, men Solem vil ikke kommentere disse utover dette.

- Det skal ha vært et titall personer som var vitner til hendelsen. Det er gjort mange vitneavhør i natt og tekniske undersøkelser på stedet, sier Solem.

Pågripelsen av mannen skal ha gått helt udramatisk for seg. Åstedet er lørdag formiddag fremdeles sperret av, og krimteknikere jobber fremdeles i området. Siktede vil framstilles for varetektsfengsling mandag.

Politiet ble varslet om hendelsen av både vitner og AMK klokken 2.29 natt til lørdag.

Klokken 03.15 fortalte operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB at politiet har kontroll på våpenet som de mener ble brukt, og at alt tyder på at det er snakk om en knivstikking.

Vitner på stedet ble først tatt med til Scandic Holmenkollen for avhør og senere brakt til politihuset.