Stukket ned på kafé

Tobarnsfaren Rachid Fattari (40) satt på en kafé i Tromsø da han uten forvarsel ble knivstukket i halsgropa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): I går møtte Dagbladet 40-åringen sammen med kona, den profilerte lokalpolitikeren Elisabeth Steen Fattari, på kafé i Tromsø. Bare timer tidligere ble han skrevet ut fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Paret har to barn på fem og åtte år.

- Kniven var 3,5 centimeter fra å treffe hovedpulsåra, forteller Fattari til Dagbladet.

- Slike angrep er egnet til å skape frykt, og det viser at vi står overfor utrygge tilstander, fastslår 40-åringen.

Han er glad for å være i live.

Glad kniven sto fast

Det var natt til onsdag at 40-åringen hygget seg med en øl ved bardisken på den sofistikerte kafeen G i Tromsø sentrum. Uten forvarsel ble han knivstukket i halsgropa av en mann han aldri tidligere har sett.

Gjerningsmannen (39) greide ikke å dra ut kniven igjen. Først etter at 39-åringen ble lagt i bakken, fikk Rachid hjelp til å dra den ut.

Han og kona Elisabeth frykter at angrepet var rasistisk motivert. Gjerningsmannen skal ha kommet inn døra og spasert rett mot marokkanske Rachid.

- Langs disken var jeg den eneste mørkhudede, og det var jeg som ble angrepet, sier knivofferet, som har sluppet fra det med kjøttsår og en muskelskade.

Mobbet til drap

Den 39-årige gjerningsmannen er tidligere dømt for drap. I mars 1984 knivstakk han en medsoldat på Andøya flystasjon til døde.

39-åringens daværende forsvarer, Arne Hestenes, anførte at mannen hadde vært utsatt for omfattende mobbing og trakassering i løpet av militærtjenesten. Seks år måtte han sone for forsettlig drap.

Politiadvokat i Troms politidistrikt, Elin Garden, opplyser at 39-åringen har vært i avhør.

- Han sier han ikke husker, forteller Garden.

I går samtykket 39-åringen til fire ukers varetektsfengsling. Han er siktet for drapsforsøk.

I samråd med sin forsvarer, advokat Ulf E. Hansen, er han foreløpig overført til en psykiatrisk institusjon.

3,5 CENTIMETER: Knivbladet boret seg inn i Rachid Fattari bare 3,5 centimeter fra hovedpulsåra. Tobarnsfaren møtte Dagbladet på kafé rett etter at han ble skrevet ut fra sykehus i går.