Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stukket ned på skolebussen

Hjemreisen med skolebussen ble et mareritt for den 14 år gamle tromsværingen. Plutselig trakk en 15-åring kniv, og stakk ham. Sjokkerte medelever ble vitner til blodbadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var rundt 20 elever i skolebussen på vei fra Buktamoen til Karlstad i Troms i går ettermiddag. Elevene var på vei hjem fra skolen da en 15 år gammel gutt fra Olsborg skole trakk kniv og tildelte en 14 år gammel elev fra Bardufoss ungdomsskole et eller flere stikk i armen, skriver Nordlys.

- Jeg kan bekrefte at det ble brukt en kniv under episoden. 14-åringen ble skadd, og er sendt til Regionssykehuset i Tromsø, sier lensmann Torkild Sandvoll i Målselv til Dagbladet.no.

- Vi har satt i gang full etterforskning, men vil ikke gå ut med detaljer før vi har avhørt begge parter.

Den angivelige gjerningsmannen ble avhørt i dag, mens 14-åringen blir avhørt i løpet av få dager.

Blodbad

Så langt er det uklart om de to ungdommene kranglet før knivepisoden. 15-åringen er ikke kjent av politiet for tidligere forhold. Vitner til episoden forteller til at det ble et stort blodbad etter knivstikkingen. Elevene satt sjokkert og så på hva som hadde skjedd.

Rektor på Olsborg ungdomsskole, Einar Holmen, sier til Nordlys at han ikke kjenner til motivet for knivstikkingen.

- Ut fra den kunnskap jeg har om knivstikkingen skal 15-åringen plutselig har trukket kniv og stukket den andre eleven. Først skal det bare ha vært noen få av elevene på bussen som oppdaget hendelsen. Men da det gikk opp for resten av elevene hva som var skjedd, ble de naturlig nok sjokkerte. Ikke minst fikk de panikk da de så alt blodet som flommet, forteller Holmen.