- Stukket til døde etter misforstått spøk

25-åring stakk av i Mercedes.

DØDE ETTER KNIVKAMP:  En 32 år gammel mann døde i går i leiligheten han bodde på Jar i Bærum. Foto. Arnhild Aass Kristiansen
DØDE ETTER KNIVKAMP: En 32 år gammel mann døde i går i leiligheten han bodde på Jar i Bærum. Foto. Arnhild Aass KristiansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var ingen bakenforliggende konflikt mellom den 25 år gamle mannen som er siktet for drap, og 32-åringen som døde etter å ha blitt stukket flere ganger med kniv i en leilighet på Jar i Bærum i går.

Ifølge 25-åringens forklaring, startet konflikten som eskalerte til en knivkamp, med en misforståelse.

- En spøk som ble misforstått, ble utgangspunktet for en slåsskamp, sier mannens forsvarer, Knut A. Øvergaard til Dagbladet.

Nødverge 25-åringen er siktet for forsettelig drap. Han erkjenner ikke straffskyld for dette.

- Han beskriver en opplevd nødssituasjon. Han erkjenner å stå bak knivskadene, men dette skjedde i en setting der han fryktet for sitt eget liv, sier forsvareren.

I avhør i ettermiddag forklarte siktede at han hadde kjent avdøde i noen måneder.

- Bakgrunnen for knivslagsmålet er noe diffus. Du kan si det var en uoverensstemmelse som eskalerte, sier politioverbetjent Dag Eirik Ekeli i Asker og Bærum politidistrikt.  

Etterlyser to vitner 32-åringen ble knivstukket flere ganger i sin egen leilighet i 19.30 tida i går. En nabo varslet alarmsentralen og han var i live da han ble hentet ut fra boligen sin, men døde kort tid etter. Siktede forlot åstedet i en sølvgrå Mercedes. Noen timer seinere ble han pågrepet på legevakta i Røyken, som han hadde oppsøkt for å få behandling for knivstikk han ble påført i knivkampen med avdøde. 

Da han ble pågrepet, var han ikke klar over at 32-åringen var død:

- Han tok det tungt da han fikk vite at 32-åringen var død. Han var i live da 25-åringen forlot stedet, sa Ekeli til Dagbladet tidligere i dag.

Politiet leter i tillegg etter to personer, en mann og en kvinne, som ble observert på vei ut fra leiligheten rett over klokken 19.30. Ifølge politioverbetjent Ekeli har begge status som vitner. Politiet kjenner identiteten til en av de to, men ber publikum om tips.

Både avdøde og siktede er kjent av politiet fra før, bekrefter Ekeli.