Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stum fløyte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Det er oppstått en konflikt mellom artisten Odd Nordstoga og NRK om sendetidspunktet for TV-produksjonen «Tryllefløyta -  ein folkeopera». Stykket har hatt stor suksess som et folkelig innslag i Mozart-feiringen i 2006, og NRK har villet avslutte jubileumsåret med en visning av oppsettingen. Det blir det ikke noe av fordi Odd Nordstoga skal lansere plate i oktober, og da frykter hans manager at han blir overeksponert. De vil at oppsettingen skal utstå til mars 2007.
  •  Forestillingen er et nordisk samarbeidsprosjekt, og det viser seg at det har oppstått uklarheter om kontrakter. Men ingen kan ha vært i tvil om at dette hadde noe med Mozart-året å gjøre. Da virker det firkantet av dem som styrer Odd Nordstoga å blokkere en kostbar produksjon som også involverer en hel rekke andre kunstnere. Det er vanskelig å drive kulturpolitikk i Norge. Men det blir ikke lettere av at enkeltartister og deres managere og plateprodusenter ikke er villig til å strekke seg litt for fellesskapet i egen jakt på suksess og inntekter.