Stum Karadzic i retten

Domstolen måtte erklære «ikke skyldig» på hans vegne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tidligere bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic (63) nektet å svare på skyldspørsmålet da han møtte i retten i ettermiddag.

Dermed måtte dommer Iain Bonomy svare på vegne av Karadzic og erklære ham ikke skyldig etter tiltalen, slik prosedyren er.

Karadzic har tidligere sagt at han mener han ikke vil få en rettferdig dom i Den internasjonale krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia i Haag.

- Domstolen er en NATO-domstol. Jeg har sluttet å bruke falskt navn og jeg synes alle parter bør gjøre det samme, sa han i retten. 

Karadzic er tiltalt for 11 krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten, inkludert folkemord, i forbindelse med krigen i Bosnia på 90-tallet.

Han ble arrestert i Beograd i juli etter å ha vært på rømmen i 13 år.

NEKTET Å SVARE: Karadzic nektet å svare på om han er skyldig i anklagene om krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Foto: Scanpix/AP
NEKTET Å SVARE: Karadzic nektet å svare på om han er skyldig i anklagene om krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Foto: Scanpix/AP Vis mer