Stump røyken

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det er to gode grunner for regjeringens forslag til røykeforbud på serveringssteder: For det første tar det hensyn til de ansattes helse. De er uopphørlig utsatt for helseskadelig passiv røyking. For det andre tar det hensyn til alle ikke-røykere som sitter sammen med røykere på utesteder. Et røykeforbud som tar slike hensyn, er ikke urimelig. I tillegg kommer så bonusen: Røykeforbud vil redusere nikotinforbruket også blant røykere. Det kan bety reduserte helseutgifter for fellesskapet.
  • Lovforslaget viser at det er tiltakslyst i statsråd Dagfinn Høybråten. For dette er kontroversielt. Han har allerede måttet kjempe en hard kamp innad i regjeringen. Nå blir det kamp i Stortinget, der også lobbygrupper av mange slag vil heise frihetens vimpel. Vi er enig med dem som syns det er sørgelig at slike helsespørsmål blir en gladsak for formynderne blant oss. Men i denne saken er det snakk om virkelig å ta vare på folkehelsa. Derfor støtter vi forbudet.