Stupbombende pøbel i Sydney

Currawong liker ikke uventet besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sydney er under angrep. Den australske millionbyen terroriseres av et par fugler som har bygd reir og angriper i ren stupbombestil alle som forsøker å nærme seg boplassen i et tre i sentrum av Sydney.

Angriperne er av arten currawong, svarte og med lange, skarpe nebb. De skal ha hakket mer enn én tilfeldig forbipasserende til blods i scener som øyenvitner sammenligner med Alfred Hitchcocks skrekkfilmklassiker «Fuglene».

Situasjonen er blitt så utrygg at bymyndighetene har satt opp sperringer og varselskilt i Pitt Street, en travel forretningsgate i hjertet av Sydney. Fuglene har slått seg ned og bygd rede høyt oppe i et tre i Pitt Street.

Fagfolk stusser over fenomenet, for de skjærelignende currawongene holder vanligvis til i skogsområdene i det sørlige og østlige Australia. Men ifølge ornitologer ser det til at arten nå tilpasser seg livet i bystrøk.

Pam Walker i bymyndighetene i Sydney har gode råd til folk som frykter angrep fra currawongene. Hun sier man bør holde øyekontakt med fuglene, å gå heller enn å løpe forbi redet, og framfor alt å gå uten hatt - for hatter ser ut til å gjøre fuglene rasende. (.NTB)

(NTB-AFP)

PØBEL: Currawongen har bygd reir midt i millionbyen.